Mys­ki­kur­pit­sa­pas­ta

Pähkinät ja öljyssä tiristetyt yrtit ovat ylellinen pari samettisen kurpitsapastan kanssa. Voit tehdä kastikkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jolloin ruoka valmistuu pastan keittyessä. Jos kurpitsasosetta jää yli, kokeile sitä esimerkiksi pizzan päällä tomaattikastikkeen sijaan.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 1 h

Ainekset

1 myskikurpitsa
1 pieni valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl kaurafraichea
1 rkl sitruunan mehua
400 g kuivapastaa

Lisäksi

suolaa ja mustapippuria
1 dl pekaanipähkinöitä
kourallinen tuoretta salviaa
kourallinen tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Leikkaa kurpitsa pituussuunnassa neljään osaan. Hiero pintaan suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Paahda 210 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.

2. Valmista sillä aikaa pastan päälliset: paahda oliiviöljyssä nopeasti pähkinät ja kokonaiset salvianlehdet ja lyhyet timjamin oksat. Lisää hyppysellinen suolaa, kun yrtit alkavat saada väriä. Nosta talouspaperin päälle odottamaan, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

3. Kaavi pehmennyt kurpitsa kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää joukkoon valkosipuli, oliiviöljy, kaurafraiche ja sitruunan mehu. Soseuta sileäksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

4. Keitä pasta. Kun pasta on valmista, valuta vesi ja sekoita kurpitsakastike nopeasti pastan joukkoon samalla kuumentaen. Viimeistele annokset paahdetuilla yrteillä ja pähkinöillä.

Vinkki! Pastaa tehdessä ei kannata nuukailla suolan tai veden määrässä. Ne vaikuttavat paitsi pastan makuun myös sen rakenteeseen. Hyvä suolan määrä on noin 3 ruokalusikallista 400 grammaa kuivapastaa kohden.

Resepti: Nina Karlsson