Kas­vis­nak­ki­keit­to

Nakkikeitto on helppo, riittoisa ja herkullinen ruoka arkeen. Tässä reseptissä nakki on kasviksesta, joten ruuan ympäristövaikutus jää alhaiseksi. Peruna, porkkana ja lanttu ovat tuttuja ekologisia, avomaalla kasvavia tuotteita. Keiton tekemistä voi helpottaa nappaamalla pakastealtaasta keittokasvikset tai -juurekset.

4
35 min.

Ainekset

4-6 kiinteää perunaa
2 porkkanaa
½ lanttu
noin 5 cm:n pala purjoa
1 l vettä
1 laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
2 kasvisliemikuutiota
2-3 lehteä lehtikaalia
1 pkt kasvisnakkeja

Valmistus

  1. Kuori juurekset ja kuutioi ne. Huuhtele purjo hyvin ja suikaloi. Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kaada vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon mausteet ja murennetut liemikuutiot.
  2. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Odotellessa hienonna lehtikaali pieneksi ja viipaloi nakit. Lisää keiton joukkoon ja kuumenna.

Reseptin on laatinut Anna-Mari Nykänen.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.