Ne­pa­li­lai­nen vegetarkari

Mausteinen kasvicurry lämmittää viileänä päivänä. Se tarjoillaan riisin sijaan paistetun kukkakaalimurun kanssa.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 15 min + 30 min

Ainekset

800 g yleisperunaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 cm pätkä inkivääriä
1 chilipalko
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl juustokuminaa
2 tl curryjauhetta
1 tl kanelia
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria myllystä
1 prk (400 g) kirsikkatomaatteja
1 prk (380 /230 g) keitettyjä kikherneitä
1 prk (250 ml) kookoskermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat. Laita ne hetkeksi sivuun.

2. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuutioi chili. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja chiliä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja perunat, Jatka paistamista noin minuutti lisää.

3. Kaada pannulle tomaatit, kookoskerma ja kikherneet. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna porista kannen alla hiljalleen 30 minuuttia. Voit halutessasi lisätä joukkoon kasvislientä tai vettä, jos haluat tarkarista ohuempaa. Ripottele halutessasi päälle korianteria ja kevätsipulia.

Vinkki: Lisää kastikkeeseen halutessasi muitakin kasviksia. Esimerkiksi porkkana, pinaatti ja lehtikaali sopivat hyvin.

Kukkakaali’riisi’

Kaipaatko lisää kasviksia aterialle? Vaihda riisi pannulla paistettuun kukkakaalimuruun.

Annoksia: 4 lisäkkeenä
Valmistusaika: 15 min

Ainekset

1 iso kukkakaali
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaali nupuiksi. Aja yleiskoneella hienoksi tai leikkaa veitsellä muruksi.

2. Lämmitä öljy pannulla. Lisää kukkakaalimuru. Paista sekoitellen muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä riisin tapaan.