Paahdettu ahven ja kapris­kas­ti­ke

Herkullinen paistettu ahven, rapeat krutongit ja raikas kapriskastike tuovat aidon saaristolaistunnelman lautasellesi. Ahven on Suomen yleisin kala, jota esiintyy koko maassa pohjoisinta käsivarren Lappia lukuun ottamatta. Se on herkullinen ja vastuullinen valinta ruokapöytään!

4
30 min.

Ainekset

4 isoa tai 8 pientä suomustettua ahvenfileetä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä

Kapriskastike

2 rkl pieniä kapriksia
1 ruukku tilliä
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Krutongit

4 viipaletta saaristolais- tai ruisleipää
2 rkl voita

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kapriskastike. Valuta kaprikset ja hienonna tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Jätä kastike maustumaan.
  2. Tee sitten krutongit. Paloittele leipäviipaleet ja paahda ne paistinpannussa voissa rapeiksi. Jaa leipäpalat lautasille ja puhdista pannu.
  3. Mausta ahvenfileet kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää voi. Laita kalafileet nahkapuoli alaspäin kuumaan voi-öljyseokseen. Paista fileitä, kunnes kala on lähes kypsä ja nahka herkullisen ruskea ja rapea. Käännä fileet lastalla ja paista lihapuolelle nopeasti kaunis väri. Halutessasi voit jättää fileet kääntämättä ja lusikoida niiden pinnalle paistamisen aikana kuumaa voi-öljyseosta.
  4. Nosta ahvenfileet krutonkien päälle ja tarjoa kapriskastikkeen kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.