Paahdettu ahven ja kapris­kas­ti­ke

Herkullinen paistettu ahven, rapeat krutongit ja raikas kapriskastike tuovat aidon saaristolaistunnelman lautasellesi. Ahven on Suomen yleisin kala, jota esiintyy koko maassa pohjoisinta käsivarren Lappia lukuun ottamatta. Se on herkullinen ja vastuullinen valinta ruokapöytään!

Annoksia: 4
Valmistusaika: 30 min

Ainekset

1–2 suomustettua ahvenfilettä/ruokailija
suolaa
ripaus valkopippuria
paistamiseen rypsiöljyä ja voita

Kapriskastike

2 rkl pieniä kapriksia
1 purkki ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua
reilusti silputtua tilliä
ripaus suolaa
mustapippuria 

Krutongit

1 saaristolaisleipä tai ruisleipä / ruokailija
1 rkl voita leipää kohden

Valmistusohje

1.Valmista ensin kapriskastike sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään. Jätä maustumaan.

2. Leikkaa saaristolaisleivästä reiluja paloja ja paahda voissa rapeaksi.

3. Ripottele ahvenfileiden päälle kevysti suolaa ja rouhi hieman valkopippuria. Paista kevyesti voi-öljyseoksessa ensi kalan vaalea lihapuoli. Paahda nahkapuolelta kovemmalla lämmöllä niin, että suomustettu pinta ruskistuu herkulliseksi.

4. Nosta paahdetut ahvenfileet krutonkien päälle ja tarjoile kapriskastikkeen kanssa.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!