Paahdettu kukkakaali
hummuspedillä ja
belugalinsseillä

Lämmin satokauden ruoka sopii ihanan lempeään ja syksyiseen koti-iltaan. Suomalainen kukkakaali on sesonkivihannes, josta kannattaa nauttia, kun sitä on tarjolla.

2-3
35 min

Ainekset

1 kpl kukkakaali (800-1000 g)
1,2 dl belugalinssejä
2-3 rkl rypsiöljyä
Ripaus suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita

Chiliöljy
1/2 tl chilihiutaleita
3 rkl rypsiöljyä

Hummus
200-250 g keitettyjä kikherneitä
1–2 valkosipulinkynttä
3 rkl kylmää vettä
1,5 rkl vaaleaa tahinia
2-3 rkl sitruunanmehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa

  1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Huuhtele belugalinssit, laita ne kattilaan ja lisää 5 dl vettä ja ripaus suolaa. Keitä keskilämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsät. Valuta ylimääräinen neste pois. Tee välissä muut työvaiheet.
  2. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa pois suojalehdet. Leikkaa kukkakaalista paksuhkoja viipaleita (n. 2 cm) siten, että kantaosa pitää viipaleet koossa. Levitä öljy, mustapippuri, suola ja chilihiutaleet kukkakaalisiivujen molemmille puolille ja levitä viipaleet uunivuolle. Paahda siivuja uunissa 225 asteessa 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat saaneet väriä. Voit halutessasi paahtaa samalla myös kukkakaalin reunapalat naposteltavaksi.
  3. Tee hummus valuttamalla kikherneet. Sekoita kaikki hummuksen ainekset keskenään ja surauta seos tasaiseksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Jos hummuksen koostumus on paksu, voit ohentaa sitä lisäämällä vettä.
  4. Tee chiliöljy lisäämällä öljy kattilaan. Kuumenna öljyä ja lisää chilihiutaleet. Siirrä öljy pois lämmöltä.
  5. Levitä hummusta tarjoiluastialle. Aseta paahdetut kukkakaalipihvit tahnan päälle. Lisää keitetyt belugalinssit, chiliöljy ja koristele oman maun mukaan.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.