Paistetut to­fu­nuu­de­lit

Thaimaalaisen pad thain hengessä syntyvä nuudeliannos syntyy nopeasti. Klassikkoannoksen maapähkinät vaihdetaan cashew-pähkinöihin ja riisinuudelit vehnänuudeliin. Tofu ja tempe ovat soijapohjaisia, ilmastoystävällisiä kasviproteiinituotteita, jotka taipuvat monenlaiseen ruuanlaittoon.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 25 min.

Ainekset

250 g marinoitua tofua tai maustettua tempeä
300 g kaalia (kiinankaali tai paksoi)
3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
1 dl kevät- tai ruohosipulisilppua
1 dl cashewpähkinöitä
200 g nuudelia
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 limetti

Kastike

¾ dl tamarinditahnaa (esim. Spice up)
¾ dl sokeria
½ dl soijaa

Valmistusohje

1. Kuutioi tofu. Viipaloi kaali. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili, kevätsipuli ja pähkinät.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.

3. Sekoita kastikkeen ainekset.

4. Kuumenna rypsiöljy isossa paistinpannussa. Paista sipuleita ja chiliä muutama minuutti. Lisää tofu, kaali ja porkkana. Jatka paistamista sekoitellen muutama minuutti lisää.

5. Lisää pannulle nuudelit. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta. Viimeistele kevätsipulilla, pähkinöillä ja limetillä. Lusikoi päälle seesamiöljy ja loput kastikkeesta.