Peltimakaronilaatikko

Paista iki-ihana makaronilaatikko vaihteeksi pellillä, niin saat ruokaan paljon rapeaa pintaa. Mikä parasta, pellillä paistaen rakastettu ruoka valmistuu nopeasti nälkäisiin suihin.

4-6
15 min + 25 min

Ainekset

Maustettu soijarouhe

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
2 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
1/2 tl mustapippuria myllystä
2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl kasvislientä
(1/2 dl ravintohiivahiutaleita)

 

Lisäksi

400 g makaronia
200 g vegaanista juustoraastetta
4 dl kaurakermaa

Valmistusohje

  1. Tee soijarouhe. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi pannulla öljyssä. Mausta paprikalla, yrteillä ja pippurilla. Lisää soijarouhe ja kasvisliemi. Anna porista, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää halutessasi ravintohiiva. Se antaa ruokaan juustoisen, umamisen maun.
  2. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois.
  3. Yhdistä makaronit, soijarouhe ja kaurakerma. Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, tai kunnes ruoka on kiinteytynyt.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.