Perunaröstipelti

Klassikkoherkku perunarösti tekee paluun vegaanisena. Tässä on täydellinen perjantai-illan naposteltava! Perunat, porkkanat ja sipulit ovat mainiota ruokaa myös ilmaston kannalta. Kaviart on merilevästä valmistettua, kaviaarin tyyppistä valmistetta. Sitä löytyy monista ruokakaupoista.

1 pellillinen
40 min

Ainekset

800 g jauhoisia perunoita
1 iso porkkana
1 sipuli
2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua ruohosipulia
½ tl curryjauhetta

Tarjoiluun

kaurafraichea
kaviartia
purjosilppua
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuori perunat, porkkana ja sipuli. Raasta karkeaksi raasteeksi, nosta isoon kulhoon ja lisää suola. Anna seistä viitisen minuuttia ja puristele lävikön avulla ylimääräinen neste huolellisesti pois. Nosta takaisin kulhoon.
  2. Sekoita huolellisesti joukkoon muut mausteet ja kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi.
  3. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on näyttää rapealta.
  4. Viimeistele kaurafraichella, kaviartilla ja mustapippurilla.

Vinkki! Paista taikinasta lettupannulla pieniä perunaröstikakkuja ja tarjoile blinien tapaan.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.