Pi­naat­ti­le­tut to­maat­ti­sal­san kanssa

Pinaattiletut valmistuvat ällistyttävän helposti itse valmistaen. Tässä vegaanisessa versiossa taikina maustuu kauramaidolla ja kaurahiutaleilla lempeän makuiseksi. Perinteiseen tyyliin letut tarjoillaan puolukkahillolla höystettynä, mutta vaihteeksi voi kokeilla muutakin. Esimerkiksi raikas tomaattisalsa sopii mainiosti lättyjen kaveriksi.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 30 min. + 15 min.

Ainekset

1 pss (150 g) pakastepinaattia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria myllystä
4 1/2 dl kauramaitoa
2 tl rypsiöljyä

Paistamiseen: rypsiöljyä

Tomaattisalsa

1 hoikka kesäsipuli tai 1 salottisipuli + 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
4 tomaattia
1/2 pieni kurkku

Tarjoiluun: tomaattisalsaa tai puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti.

2. Yhdistä kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet. Lisää kauramaito, öljy ja pinaatti. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä15 minuuttia.

3. Paista öljyssä lettupannulla lettuja. Tarjoa puolukkahillon tai tomaattisalsan kanssa.

Tomaattisalsan valmistusohje

1. Viipaloi sipuli varsineen. Jos käytät salottisipulia, kuori ja hienonna se. Yhdistä ruohosipulin kanssa. Lisää sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia.

2. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Yhdistä sipulin kanssa. Tarjoa pinaattilettujen kera.

Vinkki: Lisää salsaan halutessasi chiliä tai korianteria.