Rosmariini-perunapizza

Unohda tomaattikastike ja tee mehevä ja täyteläinen pizza bianco, joka ei kaipaa edes juustoa!

Annoksia: 2 pizzaa
Valmistusaika: 1 h

Ainekset

Pizzapohja

¼ tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
½ tl suolaa
noin 5 dl durumvehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä

Rosmariinipesto

3 runsasta rosmariinioksaa
½ ruukku basilikaa
1 valkosipulin kynsi
kourallinen pähkinöitä (esim. pekaani- tai saksanpähkinöitä)
reilu loraus oliiviöljyä
1 rkl sitruunan mehua
hieman suolaa

Valkoinen kastike

1 prk kaurafraichea
1 sitruunan raastettu kuori
½ tl suolaa

Täytteet

4 isoa perunaa hyvin suolatussa vedessä keitettynä
pieniä kapriksia

Lisäksi

oliiviöljyä
rucolaa
chilihiutaleita

Valmistusohje

1. Valmista pizzapohja. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot osissa. Lisää loppuvaiheessa mukaan pieni loraus oliiviöljyä, ja vaivaa taikinaa käsin 10 minuuttia. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan reiluksi puoleksi tunniksi.

2. Valmista pesto. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku.

3. Valmista valkoinen pohja sekoittamalla kaurafraicheen, pestyn sitruunan kuori ja suola.

4. Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen (tai jos uunisi ei lämpeä niin kuumaksi, aseta lämpötilaksi 250 astetta). Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile jauhotetulla pinalla taikina sormin ohueksi levyksi. Öljyä kevyesti puhdas uunipelti ja nosta pizzapohja suoraan pellille. Taputtele vielä taikinaa ohuemmaksi pellin päällä.

5. Levitä pohjalle valkoista kastiketta. Asettele lopuksi päälle ohuita perunasiivuja, reilusti kapriksia ja lusikoi sinne tänne pestokastiketta.

6. Paista uunin keskitasolla noin 7–9 minuuttia ja viimeistele oliiviöljyllä, rucolalla ja chilihiutaleilla.

Vinkki! Käytä tähän edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita!

Resepti: Nina Karlsson