Sa­laat­ti­ve­neet to­fu­täyt­teel­lä

Loistavasti hämärässä syötäväksi sopivat, rouskuvat ja raikkaat salaattiveneet ovat herkullista naposteltavaa vaikka koko perheelle. Kokeile esimerkiksi Earth Hour -illallisella. Jalofoods ja WWF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2018. Jalofoods lahjoittaa 10 senttiä jokaisesta myydystä Jalotofu Maustamaton Luomu Reilu Kauppa (270 g) -tuotteesta WWF:n luonnonsuojelutyölle.

Annoksia: noin 10 salaattivenettä

Ainekset

Pannumarinoitu tofutäyte (valmistusohje alla):

1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu 270g
1 tl curryjauhetta
½ tl savupaprikajauhetta
1tl valkosipulijauhetta
2-3 rkl soijakastiketta (riippuen suolaisuudesta)
3-4 rkl öljyä paistamiseen

Teriyaki-tofutäyte (valmistusohje alla):

1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu 270g
1 dl Teriyaki-kastiketta
mustapippuria myllystä

Lisäksi:

1 kpl Cosmopolitan salaattikerä
1 prk valmista juureslevitettä tai hummusta (200-250g)
1 pkt itu- tai versoseosta (70-110g)
koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Pannumarinoitu tofutäyte:

1. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.

2. Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.

3. Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.

Teriyaki-tofutäyte:

1. Kuivaa ja murustele tofu ja paahda se ensin yllä olevan pannumarinoidun tofun ohjein, ilman mausteita.

2. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofupalojen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

Kokoa salaattiveneet:

Irrota salaatinlehdet varovasti toisistaan, huuhdo, kuivaa hyvin varovaisesti ja asettele tarjoiluvadille. Täytä salaatinlehtien pohja valitsemallasi levitteellä (esim. juureslevite tai hummus) ja lisää tämän jälkeen päälle valitsemaasi versoseosta. Annostele valmistamasi tofutäyte lusikalla versojen päälle ja koristele seesaminsiemenillä. Mausta mustapippurilla ja tarjoile.

Vinkki: Voit myös käyttää reseptissä valmiiksi marinoituja Jalotofuja. Jalotofu Marinoitu (valkosipuli-basilika) tai Jalotofu Kylmäsavu (kylmäsavumaustettu) toimivat loistavasti salaattiveneissä. Näitä käytettäessä riittää vain pannulla rapeaksi paistaminen. Lisätietoja Jalotofu-tuotteista täältä.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!