Sillröra eli sillikaviaari

Sillikaviaari maistuu niin jouluna kuin juhannuksenakin. Monikäyttöinen kalatahna sopii leivälle, keitettyjen perunoiden kanssa tarjoiltavaksi, uuniperunoiden täytteeksi tai osaksi juhlien muuta alkupalapöytää. Sillin kalastus on pääosin kestävällä tasolla. Lisäksi kalastuksella on hyvin vähän haitallisia vaikutuksia muuhun meriluontoon.

4
10 min

Ainekset

1/2 pieni punasipuli
1 pieni kotimainen omena
2 matjessillifileetä
150 g kaurafraichea tai vegaanista majoneesia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
(suolaa,) mustapippuria myllystä

Tarjoiluun: saaristolais- tai ruisleipää tai keitettyjä perunoita, hienonnettua punasipulia, (kirjolohen mätiä, muikun mätiä tai kasvipohjaista mätiä)

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Kuori omena. Leikkaa omena ja silli kuutioiksi.
  2. Yhdistä sipuli, omena, silli, kaurafraiche ja ruohosipuli. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa leivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. Viimeistele röra hienonnetulla ruohosipulilla tai tillillä ja halutessasi kasvipohjaisella mädillä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.