Sitruunakirjolohi

Kirpakka sitruunakirjolohi sopii alkupalapöytään tai illanistujaisissa tarjottavaksi. Kotimaisen kirjolohen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö. Vuonna 2014 näytimme kirjolohelle ensi kertaa vihreää valoa kalaoppaassamme. Kalatiskiltä kannattaa siis aina valita kotimaista kirjolohta

4
4-12 h

Ainekset

400 g kirjolohifilettä
2-3 sitruunan mehu
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa lohifileestä ohuita siivuja. Lado siivut kannelliseen astiaan ja lisää sitruunamehua niin, että lohisiivut juuri ja juuri peittyvät.
  2. Anna marinoitua neljä tuntia tai yön yli.
  3. Tarjoiltaessa lisää sitruunaloheen suolaa ja pippuria myllystä ja hyvälaatuista oliiviöljyä. Tarjoile basilikan kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.