Sit­ruu­na­kir­jo­lo­hi

Kirpakka sitruunakirjolohi sopii alkupalapöytään tai illanistujaisissa tarjottavaksi. Kotimaisen kirjolohen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö. Vuonna 2014 näytimme kirjolohelle ensi kertaa vihreää valoa kalaoppaassamme. Kalatiskiltä kannattaa siis aina valita kotimaista kirjolohta

Annoksia: 4
Valmistusaika: 4-12 h

Ainekset

400 g kirjolohifilettä
2-3 sitruunan mehu
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifileestä ohuita siivuja. Lado siivut kannelliseen astiaan ja lisää sitruunamehua niin, että lohisiivut juuri ja juuri peittyvät.

2. Anna marinoitua neljä tuntia tai yön yli.

3. Tarjoiltaessa lisää sitruunaloheen suolaa ja pippuria myllystä ja hyvälaatuista oliiviöljyä. Tarjoile basilikan kanssa.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!