Täyteläinen sim­puk­ka­pas­ta

Laadukkaan pastan ja tuoreen persiljan kanssa tarjoiltu simpukkakastike maistuu vaativammallekin kulinaristille. Suosi viljeltyjä ja käsin kerättyjä sekä MSC ja ASC -sertifioituja sinisimpukoita. Simpukanviljely poistaa vedestä ravinteita ja tuotanto tapahtuu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Luonnon sinisimpukoiden keräämisessä käytetään tavallisesti haroja, jotka vahingoittavat pohjan eliöstöä. Pohjaharoilla kerättyjä sinisimpukoita kannattaa siis välttää.

4
45 min

Ainekset

1 kg MCS-merkittyjä sinisimpukoita
3 punaista paprikaa
1 punainen mieto chili
4 valkosipulinkynttä
2 pientä salottisipulia
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 1/2 dl kermaa
1 tl kuivattua persiljaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
ripaus sokeria
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
tarjoiluun reilusti tuoretta persiljaa
pastaa neljälle (esim. linguine)

Valmistusohjeet

  1. Puhdista ensin simpukat. Harjaa simpukat kylmän veden alla ja poista parrat. Heitä pois rikkinäiset ja ne, jotka eivät sulkeudu. Laita simpukat jääkylmään veteen odottamaan.
  2. Halkaise pestyt paprikat ja paahda 180 asteisessa uunissa niin, että paprikat pehmenevät. Soseuta sitten paahdetut paprikat ja chili. Lisää joukkoon suola.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hetki silputtuja valkosipuleita ja salottisipuleita. Lisää kuivatut mausteet, ripaus sokeria ja mustapippuri. Sekoita joukkoon paprikasose ja paista minuutin ajan. Kaada lopuksi joukkoon valkoviini ja keitä seosta noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kerma ja kuumenna.
  4. Nostele puhdistetut simpukat varovasti kuumaan liemeen. Anna kypsyä kannen alla noin 4 minuuttia, muutaman kerran varovasti sekoittaen. Simpukat ovat valmiita, kun kuoret ovat auenneet. Heitä pois aukeamattomat.
  5. Tarjoile laadukkaan pastan ja tuoreen persiljan kanssa.

 

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.