Teriyaki-kirjolohi

Japanilaisittain maustetut kirjolohisuikaleet vievät kielen mennessään. Kirjolohi on tärkein Suomessa kasvatettu kalalaji ja yksi suomalaisten suosikkikaloista ruuanvalmistuksessa. Suomessa kasvatettu kirjolohi eroaa muualla Euroopassa kasvatetusta kalasta erityisesti tiukan ympäristölainsäädännön ja -lupajärjestelmän vuoksi. Suomessa kirjolohen kasvatuksen ympäristövaikutuksia on onnistuttu vähentämään tuntuvasti, ja suomalainen verkkoallaskasvatettu kirjolohi löytyykin kiertovesikasvatetun kirjolohen kanssa WWF:n Kalaoppaan vihreältä listalta. Muualla Euroopassa ja Turkissa kasvatettua kirjolohta tulisi kuitenkin ostaa harkiten ja Etelä-Amerikassa kasvatettua välttää kokonaan.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 40 min

Ainekset

Kirjolohi

500 g suomalaista kirjolohta
vehnäjauhoja leivitykseen
paahdettuja seesaminsiemeniä
merilevälastuja koristeluun

Kastike

1/2– 1 dl soijakastiketta
4 rkl Mirin riisiviiniä
2 rkl seesamiöljyä
3 rkl vettä
2 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä

Valmistusohje

1. Kuumenna kaikki kastikkeen aineet teräskattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes kastike hieman paksuuntuu.

2. Leikkaa lohesta halutun kokoisia paloja ja leivitä vehnäjauhoissa kauttaaltaan. Paista siten, että pinta saa hieman väriä. Käännä ja paahda kovemmalla lämmöllä nahkapuolelta. Älä paista kuivaksi.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!