Tomaattinen joulusilli

Näihin naposteltavan kokoisiin jouluherkkuihin on vaarassa jäädä koukkuun. Osta MSC-merkittyä silliä. Se on WWF:n Kalaoppaan vihreällä listalla.

Ainekset

2 kevytsuolattua sillifilettä

1 iso punasipuli

1/2 dl ketsuppia

2 rkl sokeria

5 rkl sitruunamehua

1/2 dl rypsiöljyä

1/4 tl rouhittua valkopippuria

1 dl tillisilppua

Työvaiheet

Tee ensin kastike. Purista puolen sitruunan mehu (noin 5 rkl) kulhoon. Sekoita mehun joukkoon sokeri ja lisää ketsuppi. Mausta valkopippurilla ja tillisilpulla. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen öljy ohuena nauhana ja lisää lopuksi pieneksi kuutioitu punasipuli.

Pyyhi sillifileet kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa silli sopiviksi haarukkapaloiksi ja kääntele kastikkeeseen.

Resepti ja kuva: Sabrina Bqain / WWF