
Tomaattinen joulusilli
Näihin naposteltavan kokoisiin jouluherkkuihin on vaarassa jäädä koukkuun. Osta MSC-merkittyä silliä. Se on WWF:n Kalaoppaan vihreällä listalla.
Annoksia: 4
Valmistusaika: 20 min + 2 vrk
Ainekset
2 kevytsuolattua sillifilettä
1 iso punasipuli
1/2 dl ketsuppia
2 rkl sokeria
5 rkl sitruunamehua
1/2 dl rypsiöljyä
1/4 tl rouhittua valkopippuria
1 dl tillisilppua
Valmistusohje
1. Tee ensin kastike. Purista puolen sitruunan mehu (noin 5 rkl) kulhoon. Sekoita mehun joukkoon sokeri ja lisää ketsuppi. Mausta valkopippurilla ja tillisilpulla. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen öljy ohuena nauhana ja lisää lopuksi pieneksi kuutioitu punasipuli.
2. Pyyhi sillifileet kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa silli sopiviksi haarukkapaloiksi ja kääntele kastikkeeseen.

Syö ympäristöystävällisesti
Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!
