Tomaattinen sa­vusi­lak­ka­sa­laat­ti

Silakka on ollut merkittävä ravinnonlähde pohjoisen ihmisille jo monien sukupolvien ajan, ja yhä nykyäänkin se on saalismäärältään Suomen ammattikalastuksen ylivoimaisesti merkittävin saalislaji. Silakka ei kuitenkaan nauti ansaitsemaansa arvostusta ruokakalana, sillä keskivertosuomalainen syö vain 300 grammaa silakkaa vuodessa. Suuri osa kalastajien silakkasaaliista käytetään kalajauhona eläinten rehuksi, ja ihmisravinnoksi käytettävästä silakasta suurin osa menee vientiin.

4
30 min.

Ainekset

600 g savu- tai hiilisilakkaa
1 rs kirsikkatomaatteja
1 punasipuli ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa suolaa mustapippuria

Valmistusohje

1. Perkaa silakat.

2. Silppua sipulit, ruohosipuli ja tomaatit. Valmista kastike sekoittamalla öljy, valkoviinietikka ja hakatut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita tomaattien ja sipulin joukkoon.

3. Nosta päälle peratut silakat.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.