Tomaattinen sa­vusi­lak­ka­sa­laat­ti

Silakka on ollut merkittävä ravinnonlähde pohjoisen ihmisille jo monien sukupolvien ajan, ja yhä nykyäänkin se on saalismäärältään Suomen ammattikalastuksen ylivoimaisesti merkittävin saalislaji. Silakka ei kuitenkaan nauti ansaitsemaansa arvostusta ruokakalana, sillä keskivertosuomalainen syö vain 300 grammaa silakkaa vuodessa. Suuri osa kalastajien silakkasaaliista käytetään kalajauhona turkiseläinten rehuksi, ja ihmisravinnoksi käytettävästä silakasta suurin osa menee vientiin.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 30 min

Ainekset:

600 g savu- tai hiilisilakkaa
1 rs kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:

1) Perkaa silakat.
2) Silppua sipulit, ruohosipuli ja tomaatit. Valmista kastike sekoittamalla öljy, valkoviinietikka ja hakatut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita tomaattien ja sipulin joukkoon.
3) Nosta päälle peratut silakat.