Un­ka­ri­lai­nen kalakeitto

Mitäs sitä muuta sanomaan – tämä keitto on syntisen hyvää! Tähän herkulliseen kalakeittoon voi käyttää turskaa, madetta ja haukea. Kotimaiset made- ja haukikannat kestävät hyvin kalastuksen ja turskastakin on saatavilla vastuullisia vaihtoehtoja

Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 2 h

Ainekset

1 kg vaaleaa kalaa fileenä (turskaa, madetta, haukea)
1 l kalalientä
1 iso sipuli
2 laakerinlehteä
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl punaista paprikajauhetta
1 tl sinappia
2 dl ranskankermaa
1 sitruuna
reilusti tuoretta persiljaa
hieman rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kalasta noin neljän sentin pituisia paloja. Mausta palat suolalla ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

2. Kuutioi sipuli ja kuullota öljyssä, älä ruskista. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Lisää liemi, laakerinlehdet ja anna porista miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää kalapalat joukkoon ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.

3. Sekoita ranskankerma, sinappi ja jauhot ja lisää ne keiton joukkoon. Anna keiton kiehahtaa.

4. Mausta lopuksi sitruunanmehulla ja persiljalla.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!