WWF:n ruokakurssi
Ruualla on isot vaikutukset ilmastoon, Itämereen ja muuhun luontoon. Kun tilaat WWF:n ruokakurssin, saat seuraavan kuuden viikon ajan sähköpostiisi viikoittaisen uutiskirjeen, joka tarjoaa runsaasti herkullisia reseptejä ja käytännön vinkkejä ympäristöystävällisen ruuan valmistamiseen.
Ruualla on isot vaikutukset ilmastoon, Itämereen ja muuhun luontoon. Kun tilaat WWF:n ruokakurssin, saat seuraavan kuuden viikon ajan sähköpostiisi viikoittaisen uutiskirjeen, joka tarjoaa runsaasti herkullisia reseptejä ja käytännön vinkkejä ympäristöystävällisen ruuan valmistamiseen.
Tilaa maksuton kurssi sähköpostiisi
Ruokavalinnat ovat ympäristön kannalta tärkeimpiä arjen valintoja. Ruoka muodostaa noin 20 % yksityisen kulutuksen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Muiden ympäristövaikutusten osalta ruoka on vielä merkittävämpi. Ympäristön huomioivan syömisen perusperiaatteet ovat kuitenkin helppoja.
Valitse lautasellesi mahdollisimman paljon kasviperäisiä tuotteita, kuten palkokasveja, viljatuotteita, kasviksia, marjoja ja hedelmiä, sekä lähivesiesi kestävästi kalastettuja kaloja. Vähennä lihan ja maitotuotteiden, erityisesti juuston, käyttöä. Mitään ei kuitenkaan tarvitse poistaa ruokavaliosta kokonaan. Näin teet muutoksen, jolla voit merkittävästi pienentää ruokavaliosi ympäristövaikutuksia ja samalla syödä terveellisesti.
Valinnoillasi voit hillitä ilmastonmuutosta, luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä sekä vesistöjen rehevöitymistä.
Alta löydät WWF:n ruokasuositukset kuuden peukalosäännön muodossa. Suositukset perustuvat kansainväliseen Eat-Lancet-tiedejulkaisuun. Ympäristön huomioivan, terveellisen ruokavalion voi koostaa myös monella muulla tavalla.