WWF:n ympäristökasvatustyön kummi Kai ”Raid” Lehtinen luovutti Naturewatch-stipendin Käpylän yläasteelle

WWF:n ympäristökasvatustyön kummi, näyttelijä Kai Lehtinen kohtasi kokonaisen koulullisen innostuneita oppilaita ja opettajia, kun hän luovutti tänään helsinkiläiselle Käpylän yläasteelle Naturewatch-stipendin. Ympäristötyössä kunnostautuneet käpyläläiset pääsivät tutustumaan Raid-sankarina tunnetun näyttelijän ajatuksiin ja kokemuksiin luonnosta.

Kuva: WWF / Jutta Tuokko

Näyttelijä, ohjaaja Kai Lehtinen on tullut tutuksi muun muassa Raidina, porokeisari Moskuna ja Seitsemän veljeksen Juhanina. Luonto ja lapset ovat hänelle tärkeitä: Lehtinen on onnellinen saadessaan elää luonnossa, luonnon ehdoilla ja tehdä työtä, jota hän rakastaa. Sielunmaisemia ovat niin kotitila Karjalohjalla kotieläimineen ja viljelmineen kuin Lappi, jonne koko kuusilapsinen perhe reissaa joka vuosi. Nyt Lehtinen on innostunut tukemaan WWF:n ympäristökasvatustyötä ja suoritti ensiesiintymisensä Käpylän yläasteella Naturewatch-palkintotilaisuudessa.

”Omasta luontosuhteestani sanoisin, että minäkin olen vain ihminen. Sen ymmärtämiseen on mennyt kauan, ehkä jopa liian kauan. Samasta syystä haluan olla mukana WWF:n työssä, monimuotoisen luonnon ystävyys mielessäni”, Lehtinen sanoi tänään Käpylän koululla.

”On hienoa, että Kai Lehtinen haluaa olla mukana WWF:n aktiivisessa, iloisessa ympäristökasvatustyössä. Haluamme yhdessä haastaa lapset ja nuoret ottamaan selvää asioista, havainnoimaan ympäristön tilaa ja toteuttamaan ympäristötekoja”, Naturewatch-stipendin yhdessä Lehtisen kanssa luovuttanut WWF:n ympäristökasvattaja Tiina Suojanen-Saari sanoo.

WWF sekä Lapsi ja Luonto Säätiö palkitsevat vuosittain ansiokkaasti ympäristökasvatustoimintaan osallistuneen koulun stipendillä. 1000 euron suuruinen Naturewatch-stipendi jaettiin tänä vuonna Käpylän yläasteen ja joensuulaisen Itä-Suomen koulun kesken. Käpylän yläasteella ympäristökasvatusta toteutetaan muun muassa koulun oman kasvitarhan ylläpitämisellä. Oppilaat tekevät keväällä kylvötyöt, taimien koulimisen ja toukotyöt. Samalla opetellaan kasvun ja kevään biologiaa. Itsekasvatetut vihannekset ja hedelmät päätyvät syksyllä kotitaloustunneille ja omiin suihin. Itä-Suomen koulussa toteutetaan ympäristökasvatusta monipuolisesti opetusaiheesta riippumatta. Naturewatch-tehtäviä on tehty syksystä 2002 lähtien. Koulussa järjestetään monenlaisia kursseja, kuten Ekologinen jalanjälki -valinnaiskurssi. Ympäristöaiheiset retket, vierailijat ja yhteistyö venäläisen ystävyyskoulun kanssa vahvistavat ympäristökasvatustyötä, joka huipentui tänä vuonna ympäristötyöryhmän perustamiseen.

Kuva: WWF / Jutta Tuokko

WWF:n toiminnallisuuteen innostava Naturewatch-ohjelma on 7–18-vuotiaiden tehtäväpaketti ympäristöopetukseen. Naturewatch-tehtäviä tehtiin vuonna 2005 yhteensä 47 koulussa ympäri Suomea. Toiminta on kansainvälistä: tutkimuksia tehdään myös Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä. Tutkimusalueita on kuusi: metsät, metsän talvi, puistot, järvet ja joet, rannikko ja kulutus. Naturewatch-toiminta on kouluille maksutonta, sillä toimintaa tukevat Canon Oy, Fortum Oyj, Ingman Group Oy Ab, Lapsi ja Luonto Säätiö, Metso Oyj sekä OP-ryhmä.

Lisätietoja:
WWF / ympäristökasvattaja Tiina Suojanen-Saari, puh. 050 5537 863
WWF / tiedottaja Laura Tahkokallio, puh. 040556 9860
Käpylän yläasteen koulu / opettaja Kirsi Arino, puh. 050542 8906
Itä-Suomen koulu / Saku Punkari, puh. 0400 935 546

Internet: www.wwf.fi/naturewatch