Viesti maailman huipulta

Carina Räihän ja WWF Suomen yhteinen lehdistötilaisuus pidettiin 28.5.2010. Tilaisuudessa WWF:n luonnon lähettiläs Carina Räihä kertoi matkastaan WWF:n suojelukohteisiin Nepalissa sekä huimasta matkastaan maailman korkeimman vuoren huipulle.

Matka Mount Everestin huipulle ensimmäisenä suomalaisena naisena oli Carina Räihälle ikimuistoinen kokemus, joka myös entisestään avasi hänen silmiään luonnonsuojelun tarpeellisuudesta Himalajan alueella.

”Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät selvästi Mount Everestillä. Useamman kerran huipulle kiivenneet vuorikiipeilijät kertoivat lämpötilan nousseen ja maisemien muuttuneen vuosien saatossa”, sanoo Carina Räihä.

Himalajan luonto on yksi maailman ainutlaatuisimmista. Alueen huikeimpia maamerkkejä ovat maailman korkeimmat vuoret, jotka tarjoavat elintärkeän makean veden lähteen noin 1,5 miljardille ihmiselle Aasiassa. Samalla ne ylläpitävät arvokkaiden ekosysteemien toimintaa.

Carina Räihä haluaa olla mukana kannustamassa ainutlaatuisen alueen suojeluun, ja hän paljasti Mount Everestin huipulla viestin Himalajan suojelemiseksi.

Käy lataamassa kuva Carina Räihästä Mount Everestin huipulla täältä. Kuvaan on kertakäyttöoikeus, kuvaajatiedoksi merkittävä ”Carina Räihä / WWF”.

Lisätietoja:
tiedottaja Kaisa Räsänen, WWF Suomi, 040 539 3230, [email protected]

WWF Suomen hankkeet Himalajan alueella