1,4 miljoonaa suomalaista osoitti huolensa ilmastokriisistä WWF:n Earth Hourissa

WWF:n Earth Houria vietettiin tänä vuonna aiempaa enemmän sosiaalisen mediassa ja turvallisesti kotona. Valojen sammuttaminen on Suomen suosituin tapa osallistua maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan.

WWF:n Kantar TNS:llä teettämän kyselytutkimuksen mukaan 34 prosenttia kyselyn vastaajista kertoi osallistuneensa lauantaina 28. maaliskuuta vietettyyn WWF:n Earth Houriin. Tulos vastaa 1,4 miljoonaa suomalaista.

”Suuri joukko suomalaisia osoitti Earth Hourissa, miten tärkeää ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnonsuojelu meille on. Yhdessä voimme vaikuttaa niin ihmiskunnan kuin yhteisen planeettamme tulevaisuuteen ja hyvinvointiin”, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

Earth Hour on tunnettu siitä, miten miljoonat ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunniksi symbolisena eleenä ilmaston puolesta. Valojen sammuttaminen on myös suomalaisten suosituin tapa osallistua Earth Houriin. 26 prosenttia vastaajista sammutti valot lauantaina 28.3. kello 20.30–21.30. Erityisen innokkaasti valojen sammuttamiseen osallistuivat naiset ja 1524-vuotiaat. Muita tapoja osallistua olivat kynttiläillallinen ja Earth Hour -viestien jakaminen sosiaalisessa mediassa. Yleisötapahtumia ei tänä vuonna järjestetty koronaviruksen vuoksi.

WWF:n Earth Hour -kartalle ilmoittautui silti yli 180 suomalaista yritystä, kaupunkia, kuntaa, yhteisöä ja organisaatiota. Suurin osa ilmoittautuneista sammutti valot esimerkiksi julkisivuista ja mainoksista.

Kansainvälinen ennätys rikki

Maailmanlaajuisesti Earth Houriin osallistui ennätyksellisesti 190 maata ja maantieteellistä aluetta.  Sosiaalisessa mediassa kampanjan aihetunnisteilla varustetut viestit saivat yli kolme miljardia näyttökertaa, ja tunnisteet nousivat suosituimmiksi 37 maassa.

Valot sammuivat jälleen lukuisista ikonisista maamerkeistä, kuten Eiffel-tornista Pariisissa, Colosseumista Roomassa ja Sydneyn Oopperatalosta. Lisäksi monet maat järjestivät isoja verkkotapahtumia. Esimerkiksi Australiassa ja Singaporessa online-tapahtumissa kuultiin livemusiikkia ja asiantuntijoiden puheenvuoroja. Latinalaisessa Amerikassa 14 maata yhdisti voimansa neljätuntiseen livelähetykseen.

”Tämän vuoden Earth Hour oli uskomaton osoitus yhteishengestä. Maailma on kohdannut valtavia haasteita COVID-19-pandemian vuoksi, ja juuri nyt meidän on tultava yhteen ja suojeltava yhteistä planeettaamme. Oli hienoa nähdä, miten ihmiset ympäri maailmaa kehittivät innovatiivisia somekampanjoita ja verkkotapahtumia, jotka innostivat suojelemaan luontoa ja ilmastoa yhdessä”, Rohweder sanoo.

Kantar TNS kysyi Earth Houriin osallistumisesta internetpaneelissa 29.–30.3. Kyselyyn vastasi 1193 ihmistä. Aineisto edustaa manner-Suomen 15–79-vuotiasta väestöä eli väestömäärältään 4,3:a miljoonaa suomalaista.

Lue lisää Earth Hourista!

Lisätietoja

Viestinnän asiantuntija
Noora Laaksonen

Auta Ilmasto-kummina

Kummina tuet poliittista vaikuttamistyötämme sekä ilmastonmuutoksesta kärsivien lajien ja elinympäristöjen suojelua koko kansainvälisen verkostomme voimin. Nyt on kiire toimia yhdessä!

Lahjoita alk. 10 €/kk

Auta Ilmasto-kummina

Kummina tuet poliittista vaikuttamistyötämme sekä ilmastonmuutoksesta kärsivien lajien ja elinympäristöjen suojelua koko kansainvälisen verkostomme voimin. Nyt on kiire toimia yhdessä!