Kaupunki: osallistu WWF:n One Planet City Challenge kilpailuun!

“Kestävän kehityksen puolesta käytävä taistelu voitetaan tai hävitään kaupungeissa.”
–  Jan Eliasson, YK:n entinen apulaispääsihteeri

70 % maailman hiilidioksidipäästöistä syntyy kaupungeissa, mutta toisaalta kaupungeissa tuotetaan 80 % maailman bruttokansantuotteesta. Haasteita on, mutta kaupungit ovat myös tärkeitä testialustoja ja niissä hyviksi havaittuja ratkaisuja on helppo monistaa muualle.

Kaupungit ovat osa ilmastonmuutoksen ratkaisua ja tärkeitä suunnannäyttäjiä. WWF:n One Planet City Challengen tavoitteena on tukea ja juhlistaa maailmanlaajuisesti 100 kaupunkia, joilla on vuoteen 2020 mennessä tiekartta 1,5 asteen ilmastotavoitteeseen. Maailma tarvitsee edelläkävijöitä!

One Planet City Challenge (OPCC) kisa lyhyesti:

–          Ystävällismielinen kilpailu, jonka tavoitteena on kannustaa kaupunkeja toteuttamaan Pariisin sopimusta.

–          Osallistujat raportoivat päästöt ja tavoitteet standardisoidulle raportointialustalle (CDP Cities).

–          Osallistujien raportoimat tiedot analysoidaan ja suunnitelmia verrataan suositeltuihin päästövähennystapoihin.

–          IPCC:n julkaiseman raportin tiedot on yhdistetty OPCC:n uuteen uniikkiin ja asiantuntijoiden tarkastamaan metodologiaan.

–          Uudistettu OPCC järjestetään yhteistyössä kaupunkiverkostojen kanssa, kuten Global Covenant of Mayors, ICLEI, C40 ja CDP.

Osallistu, mutta ole nopea!

Tavoitteiden ja päästöjen raportointi päättyy 10.7.2019. Tutustu lisämateriaaliin ja tarkempiin ohjeisiin One Planet City Challengen nettisivuilta  ja laita sähköposti osallistumisesta: opcc@wwf.se

OPCC on suurin ja pisimpään järjestetty kilpailu tällä saralla. Yli 400 kaupunkia viideltä mantereelta on osallistunut kisaan vähintään kerran ja osallistujat ovat raportoineet yli 5700 toimenpidettä, joiden yhteenlaskettu päästövähennyspotentiaali vuoteen 2050 on 3,9Gt GHG.

Kurkkaa aiemmat voittajat ja heidän ratkaisunsa täältä .

LIFE EconomisE-hankkeen logot ja disclaimer-teksti.

Sinua saattaa kiinnostaa