Kolme koko perheen suosikkiruokaa

Oletko miettinyt, miten klassikkoruoista saisi tehtyä kasvisversion? Yhteistyössä Sydänmerkin kanssa ehdotamme kolmea reseptiä, joilla teet vaikutuksen lapsiin ja aikuisiin. Kokeile!
Resepteissä sydänmerkityt tuotteet löytyvä kaupausta Sydänmerkillä varustettuna.

härkisbolognese

HÄRKIS-BOLOGNESE PASTAKASTIKE (6 ANNOSTA)

Raaka-aineet

  • 1 sipuli 
  • 200 g porkkanaa 
  • 250 g Härkistä (original)
  • 1 rkl öljyä 
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 prk (200-250 g) kaurapohjaista kermankaltaista tuotetta 
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1-2 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuullota kasviksia ja härkistä öljyssä pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja kauravalmiste. Anna hautua muutama minuutti.
2. Hienonna timjami ja lisää silppu muiden mausteiden kanssa kastikkeeseen.
3. Tarjoile täysjyväpastan kanssa.

Lehtikaalilasagne sydänmerkillä

PINAATTI-LEHTIKAALILASAGNE (6 ANNOSTA)

Raaka-aineet

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 70 g lehtikaalia
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl öljyä
  • 150 g pinaattia (pakaste)
  • 2 prk (800g) tomaattimurskaa
  • 200 g tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl tuoretta oreganoa tai basilikaa

Lisäksi

  • 9 lasagnelevyä
  • 100 g juustoa

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit. Poista lehtikaalin lehdista kova lehtiruoti ja silppua lehdet. Viipaloi kirsikkatomaatit.
2. Kuullota sipuleita ja lehtikaalisilppua hetki öljyssä. Lisää tomaattiviipaleet ja pinaatti ja anna hautua muutama minuutti.
3. Lisää tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
4. Kokoa lasagne laittamalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.

Perunavohvelit sydänmerkillä

PERUNAVOHVELIT & PAPUTÄYTE

Raaka-aineet

  • 300 g (4-5 kpl) keitettyjä perunoita tai 2 dl perunasosetta
  • 4 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl kaurajauhoja (esim. Myllärin)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • (½ dl hienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)
Paputäyte
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 200 g maissia tai (kirsikka)tomaattia
  • 1 tlk (n. 230g) papuja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia. Sillä aikaa voit tehdä täytteen.
2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki.
3. Lisää paseerattu tomaatti, valutetut pavut ja maissi tai tomaattipalat. Hauduta muutama minuutti, jotta muhennos sakenee. Mausta.
4. Paista vohvelitaikina (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi. Tarjoile paputäytteen kanssa.

Innostuitko kokkaamaan?

Löydä lisää ympäristöystävällisiä reseptejä reseptipankistamme.

Siirry reseptipankkiin

Innostuitko kokkaamaan?

Löydä lisää ympäristöystävällisiä reseptejä reseptipankistamme.