Herkuttele jouluna kalalla ja kasviksilla

Joulupöydän maistuvat ruuat syntyvät kestävästi pyydetyistä ja kasvatetuista kaloista sekä kauden kasviksista. Tee esimerkiksi tahnoja kotimaisista kalasäilykkeistä tai nauti silakkaruokia, MSC-sertifioitua silliä ja suomalaista, kasvatettua kirjolohta.

Monet perinteiset jouluruuat ovat mitä mainioimpia valintoja myös ympäristön kannalta. Rosollin ja laatikot voi halutessaan ostaa myös valmiina. Suurissa erissä tehdyissä valmisruuissa valmistusvaiheen ympäristövaikutukset jäävät alhaisiksi.

Entäpä sitten riisipuuro? Jos kaapissasi on jo muutama joulu sitten ostetut puuroriisit, niin käytä toki niitä, vaikka parasta ennen -päiväys olisi jo mennyt. Voit myös tehdä puuron kotimaisesta ohrasta kasvimaitoon.

Panosta makeissa herkuissa ja joulun juomavalinnoissa erityisesti laatuun. Hanki siis sekä lahjoiksi että omaan kotiin Reilun kaupan makeisia, suklaata ja kahvia. Muistathan myös, että juhlat ovat tietysti erityistä aikaa myös ruokapöydässä. Nauti siis joulun ruuista ja tunnelmasta!

4 tapaa valmistaa sillit ja silakat

Näihin naposteltavan kokoisiin jouluherkkuihin on vaara jäädä koukkuun. Maukkaat marinoidut ja maustetut sillit ja silakat sopivat ruisleivän kera esimerkiksi alkuruuaksi. Tutustu resepteihin!

Näihin naposteltavan kokoisiin jouluherkkuihin on vaara jäädä koukkuun. Maukkaat marinoidut ja maustetut sillit ja silakat sopivat ruisleivän kera esimerkiksi alkuruuaksi. Tutustu resepteihin!