Vesistösankari tekee kaikkensa vesiluonnon puolesta

WWF:n johtava sisävesiasiantuntija Elina Erkkilä on saanut SYKE:n Vesistökunnostusverkoston myöntämän vesistösankarin kunniamaininnan. Vesistösankari-kampanjassa esitellään henkilöitä, jotka ovat toiminnallaan vaikuttaneet vesistöjemme tilan parantamiseen.

WWF:llä työskentelee suuri joukko eri alojen asiantuntijoita, jotka ovat omistautuneet työlleen. Poliittinen päätöksenteko on usein hidasta, mutta onneksi luonnonsuojelujärjestössä pääsee tekemään myös palkitsevaa käytännön työtä luonnon ja monimuotoisuuden eteen. Juuri tällaisesta omistautuneesta työstä WWF:n johtava sisävesiasiantuntija Elina Erkkilä on nyt saanut tunnustusta.

Erkkilän työnkuvaan WWF:llä kuuluu niin poliittinen vaikuttaminen kuin käytännön työt esimerkiksi purokunnostuksissa, padonpuruissa ja kosteikoilla.

WWF:n suojeluasiantuntija kunnostaa virtavesiä

Elina Erkkilä puronkunnostustalkoissa Vihtijoella vuonna 2018.

Parasta on puron varressa

SYKE:n Vesistösankari-haastattelussa Erkkilä kertoo, että luonnon äärellä tehtävä käytännön työ on hänelle edelleen kaikkein rakkainta. Kenttätyö on palkitsevaa juuri siksi, että se on konkreettista ja työn tulokset ovat nopeasti nähtävissä.

Erkkilän mieleen on jäänyt erityisesti eräs talkoopäivä, jonka aikana purosta poistettiin pato, joka oli estänyt vaelluskalojen kulun.  Kun päivän työt oli saatu päätökseen ja talkooväki nousi purosta, puron varteen kerääntyneet lapset alkoivat hihkua, sillä yksi taimen oli heti löytänyt tiensä uudelle reitille! Se oli Erkkilälle paras mahdollinen kiitos työstä.

Satumetsä innosti luonnonsuojeluun

Erkkilän kipinä vesistöjen kunnostamiseen syttyi jo lapsena.

”Mökkijärvi ja mökin läheiset metsäpurot olivat minulle tärkeitä jo lapsena. Vanha metsä lähdepitoisen puron ympärillä oli satumainen paikka. Kesät kuluivat järvessä sukeltaen ja rantavedessä snorklaten. Aikuistuessani kasvoi myös ymmärrys ihmisen toiminnan vaikutuksista vesistöihin.”

Lähde mukaan virtavesitalkoisiin

WWF:n kunnostaa ja ennallistaa uhanalaisten vaelluskalojen elinympäristöjä talkoovoimin. Tule mukaan tekemään tärkeää työtä, jonka jälkeen purot ja joet solisevat jälleen esteettä!

Osallistu talkoisiin

Lähde mukaan virtavesitalkoisiin

WWF:n kunnostaa ja ennallistaa uhanalaisten vaelluskalojen elinympäristöjä talkoovoimin. Tule mukaan tekemään tärkeää työtä, jonka jälkeen purot ja joet solisevat jälleen esteettä!

Puretaan padot yhdessä!

Tule mukaan! Pelastamme tuhotut koskimaisemat, päästämme virtavedet vapaiksi ja annamme uhanalaisille lohikaloille mahdollisuuden lisääntyä. Kaikkia tarvitaan nyt, sillä purettavia ja ennallistettavia kohteita on satoja.

Auta lahjoituksella

Puretaan padot yhdessä!

Tule mukaan! Pelastamme tuhotut koskimaisemat, päästämme virtavedet vapaiksi ja annamme uhanalaisille lohikaloille mahdollisuuden lisääntyä. Kaikkia tarvitaan nyt, sillä purettavia ja ennallistettavia kohteita on satoja.