Lihaa mausteeksi

Mutkaton, riittoisa, nerokas. Sanat kuvaavat kokki ja juontaja Pipsa Hurmerinnan arjen helpointa kasvisruokaa. Sunnuntai-iltana hän laittaa liedelle ison kattilan, jonne hän nakkaa sipulia, valkosipulia, chiliä, kurkumaa ja punaisia linssejä. Peitetään vedellä ja haudutellaan.

”Siitä saa ensimmäisenä päivänä muhennoksen, seuraavana pohjan keittoon, ja jos kattilasta vielä kolmantena päivänä löytyy jotain, voi sitä jatkaa kookosmaidolla – ja saa kastikkeen.”
Linssipohjaa voi täydentää ripottelemalla päälle fetajuustoa tai lehtikaalia. Tai mitä kaapista sattuu löytymään.

Päätyönään Hurmerinta kehittää eri tahoille reseptejä. Pipsan keittiössä -kirjasta on ilmestynyt juuri uusi painos, ja televisiossa hänet voi bongata Paluu alttarille -ohjelman juontajana.

Hurmerinnan mielestä kiire on huono syy olla suosimatta kasvisruokaa arjessa. Hän kannustaa kokeilemaan vaikkapa säilykepapuja, jotka säilyvät kaapissa huomattavasti pidempään kuin kotiruoan kestosuosikki jauheliha.
Hurmerinnan ruokavaliossa lihalla on pieni, mutta tärkeä, osa.

”Pidän paljon liharuoista, ja hyvin paistetulle pihvillekin on aikansa. Liha on kuitenkin itselleni enemmänkin silloin tällöin käytettävä mauste. Nautinto, jolla herkutellaan satunnaisesti.