Vaikuttavia kohtaamisia

Entä, jos kukaan ei tule? Kysymys tulee hetkittäin Ida Vänttisen, 23, mieleen. On maaliskuun viimeinen lauantai, Konepajan Brunossa Helsingissä on jännittynyt tunnelma. WWF:n Nuorten tiimi viimeistelee Earth Hour -tapahtumaa. Esiintyjät, kirppari- ja ruokamyyjät kaikki ovat paikoillaan. Enää puuttuu yleisö.

Jännitys purkautuu pian helpotukseksi. Kova uurastus konkretisoituu tunnelmalliseksi tapahtumaksi, johon riittää tulijoita jonoksi asti. Yleisöryntäys noteerataan Helsingin Sanomien verkkosivuilla saakka. Hetki on järjestäjille hieno.

”Kun ihmisiä rupesikin tulemaan, tajusi, että me tehtiin se yhdessä!” Vänttinen, yksi tapahtuman puuhanaisista, muistelee.

Toisen vuoden biologian opiskelija on yksi kolmestatoista WWF:n Nuorten tiimin jäsenestä. Ryhmä on viestinyt reilun vuoden ajan ympäristön kannalta kestävistä ruokavalinnoista erityisesti nuorille.

Earth Hour -tapahtuman lisäksi Vänttinen on tehnyt tiimissä ravintola-arvosteluita, kiertänyt yliopistokampuksilla ruoka­ständin kanssa sekä osallistunut Maailma kylässä -festareille.

Vänttinen kertoo oppineensa roppakaupalla järjestötoiminnasta, projektimaisesta työskentelystä ja ryhmän johtamisesta. Vapaaehtoistyöhön saa uppoamaan tunteja, mutta työ palkitsee tekijänsä.

”On kannustavaa, kun näkee oman toimintansa vaikutuksen jonkun toisen ajatusmaailmassa.”

WWF:n Nuorten tiimiin haetaan täydennystä lokakuussa.

Seuraa: vaikutasyomalla.fi.