Luonto kosketusetäisyydellä

Luontokuvaaja Konsta Punkan, 21, valokuvissa luonto tulee kosketusetäisyydelle. Utelias orava työntää kuononsa kameran linssiin kiinni. Luottavainen tikka lennähtää valokuvaajan kämmenelle syömään. Vakava kettu tuijottaa kiinteästi katsojaa silmiin. Punkan Instagram-kuvilla on kymmeniä tuhansia tykkääjiä ympäri maailmaa.

”En ota eläimistä kuvia pitkillä linsseillä kaukaa, vaan käytän paljon aikaa luonnossa. Haluan päästä eläimiä lähelle. Näin myös katsoja aistii eläimen paremmin. Tuon myös esiin luonnon arvostusta, luontoa pitää kunnioittaa”, valokuvaaja kertoo.

Punkka on kuvannut niin paljon oravia, että on saanut lisänimen ”oravakuiskaaja”. Orava ei kuitenkaan ole valokuvaajan ykkönen.

”Ketut ovat kuvattavistani kaikkein hienoimpia eläimiä. Niitä löytää, kun kulkee paljon luonnossa. Siellä pystyy kyllä päättelemään, missä eläimet liikkuvat.”

Kesällä Punkan kuvia oli esillä useassa Sokos-hotellissa ympäri Suomea. Marraskuussa huutokaupataan kahdeksan Punkan näyttelystään itse valitsemaa kuvaa. Tulot Punkka lahjoittaa WWF:lle saimaannorpan suojeluun.

Konsta Punkan Instagram-tili: @kpunkka

Juttu on julkaistu WWF-lehden numerossa 3/2015.