Vastuullisuusjohtaja lapioi soraa kalojen hyväksi

Talkoilun lisäksi jokainen voi toimia luonnon puolesta tekemällä vastuullisia kulutusvalintoja, muistuttaa K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Muutama vuosi sitten K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo alkoi pohtia, mitä konkreettista hän voisi tehdä Suomen uhanalaisten vaelluskalojen hyväksi.

Kalervon mielessä alkoi muhia idea K-ryhmän osallistumisesta vaelluskalojen elinympäristöjen, eli purojen ja jokien, kunnostamiseen. Samalla jaettaisiin tietoa niiden ahdingosta. Harva tietää, että kaikki Suomen vaelluskalalajit ovat uhanalaisia. Suomen vaelluskaloja ovat esimerkiksi lohi ja taimen.

WWF:n virtavesi- ja meriasiantuntijat innostuivat Kalervon ideasta. Nyt kolmatta vuotta järjestettävissä K-Kalapolut-talkoissa WWF ja K-ryhmä kunnostavat yhdessä uhanalaisten vaelluskalojen elinympäristöjä. Työ on palkitsevaa, sillä talkoolaiset näkevät tuloksia jo muutaman tunnin työskentelyn jälkeen: vesi solisee jälleen kirkkaana ja esteettä. Päivän päätteeksi on jopa nähty erittäin uhanalainen taimenkin.

”Olen ollut joka kesä mukana talkoissa. Ne ovat kivoja tilaisuuksia ja erinomaista vastapainoa toimistotyölle”, Kalervo kehuu.

Kemistiksi kouluttautunut Kalervo kuvailee itseään kaupunkilaispojaksi, joka mökkeilee perheensä kanssa ja arvostaa luontoa.

”Tykkään sienestää ja olen minä joskus innostunut marjastamaankin”, hän sanoo.

Kalervo nauttii siitä, että saa työssään tehdä merkityksellisiä asioita ympäristön hyväksi.

”Koen, että K-ryhmällä on suurena kaupan alan toimijana mahdollisuus ja myös velvollisuus muuttaa bisnestä vastuullisempaan suuntaan.”

Kalervo lisää, että kuluttajan vastuuta ei silti voi täysin poistaa. Hän esimerkiksi lajittelee ahkerasti eikä ole vuosiin syönyt lihaa.

”K-kaupoissa on yli miljoona asiakaskäyntiä päivässä. Jos jokainen asiakkaamme tekisi kolme vastuullista ostospäätöstä jokaisella kauppakäynnillään, vuodessa tehtäisiin yli miljardi vastuullista ostosta! Jokaisella yksittäisellä ja pieneltä tuntuvalla päätöksellä on loppujen lopuksi valtava merkitys”, Kalervo laskeskelee.

Lähde mukaan virtavesitalkoisiin

WWF:n kunnostaa ja ennallistaa uhanalaisten vaelluskalojen elinympäristöjä talkoovoimin. Tule mukaan tekemään tärkeää työtä, jonka jälkeen purot ja joet solisevat jälleen esteettä!

Osallistu talkoisiin

Lähde mukaan virtavesitalkoisiin

WWF:n kunnostaa ja ennallistaa uhanalaisten vaelluskalojen elinympäristöjä talkoovoimin. Tule mukaan tekemään tärkeää työtä, jonka jälkeen purot ja joet solisevat jälleen esteettä!