WWF-lehti 4/2021
Tässä numerossa lähdemme metsään katsomaan, miten suojelun arvoisen metsän tunnistaa. Lisäksi esittelemme WWF:n vinkit ympäristöystävällisiin ruokavalintoihin sekä eläinlajeja, joille ilmastonmuutoksen vauhti on liikaa.
Pääkirjoitus
Ympäristökansalaisten esiinmarssi
Vuonna 1992 seurasin Rion ympäristökokousta ja tunsin tuskaa siitä, millaisen maailman sukupolveni oli lapsilleen jättämässä. Uutisointi kokouksesta vaikutti minuun syvästi ja ymmärsin, että halusin auttaa luontoa ammatikseni.
Ympäristökansalaisten esiinmarssi
Pääjutut
Parempaa ruokaa itselle ja ympäristölle
Haluatko oppia kokkaamaan koukuttavan hyvää kasvisruokaa, käsittelemään kestävästi pyydettyä kalaa tai preppaamaan arkiruuat fiksusti etukäteen? Tilaa WWF:n ruokakurssi, joka yhdistää herkullisen kokkauksen ympäristöystävällisiin ruokavalintoihin.
Parempaa ruokaa itselle ja ympäristölle
Vesi haihtuu virtahevolta, kuumuus kurittaa kimalaista – Näin ilmastonmuutos vaikuttaa eläimiin eri puolilla maapalloa
Ilmastonmuutos vaikuttaa eläimiin ja niiden elinympäristöihin jo nyt. Keräsimme viisi esimerkkiä eri puolilta maailmaa, miten eläimet kohtaavat ilmastokriisin seuraukset.
Vesi haihtuu virtahevolta, kuumuus kurittaa kimalaista – Näin ilmastonmuutos vaikuttaa eläimiin eri puolilla maapalloa
”Tämäkin alue on merkitty avohakattavaksi” – työryhmä kartoittaa viimeisiä luonnonmetsiä
Lähdimme metsäkartoittajien matkaan Äänekosken Kivettyyn katsomaan, kuinka arvokkaita metsiä tunnistetaan. Ari Aallon kokoama työryhmä kulkee kartoittamassa valtion mailla sijaitsevia suojelunarvoisia luonnonmetsiä.
”Tämäkin alue on merkitty avohakattavaksi” – työryhmä kartoittaa viimeisiä luonnonmetsiä
Itämeren ympäristöystävällisimmäksi sukupolvien työllä
Sauli Brander on virallisesti Itämeren ympäristöystävällisin viljelijä. Omasta mielestään hän on vain lenkki sukupolvien ketjussa, jossa kukin on vuorollaan pyrkinyt sen hetken parhaisiin ratkaisuihin.