WWF:n hallintoneuvostoon uusia jäseniä

WWF Suomen hallintoneuvostoon on valittu viisi uutta jäsentä. Tasavallan presidentin puoliso ja runoilija Jenni Haukio, Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls, oikeustieteen tohtori Heidi Andersson, S-ryhmän vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa ja kansanedustaja Hanna Kosonen aloittavat hallintoneuvostossa uuden toimintavuoden alkaessa heinäkuun alussa.

”Haluamme pysäyttää luonnon köyhtymisen ja rakentaa tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. Tähän tavoitteeseen pääsemme vain yhteistyön voimin ja innostamalla ihmiset, päättäjät ja yritykset toimintaan. Olemme pyytäneet kaikkia uusia jäseniä hallintoneuvostoon tämä tärkeä tavoite mielessämme”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Ohjelmajohtaja, runoilija Jenni Haukio on yksi WWF:n hallintoneuvoston uusista jäsenistä.

”Luonnon monimuotoisuuden suojeleminen ja lajikadon pysäyttäminen ovat aikamme suurimpia haasteita. Iloitsen mahdollisuudesta voida hallintoneuvoston jäsenenä liittyä mukaan WWF:n työhön näiden tärkeiden tavoitteiden edistämiseksi”, Jenni Haukio sanoo.

”Olen todella iloinen saadessamme Jenni Haukion mukaan hallintoneuvostoomme. Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden osallistua luonnonsuojeluun, ja Jenni Haukio on edistänyt esimerkillään suomalaisten positiivista suhtautumista luontoa kohtaan”, Rohweder sanoo.

Professori Mari Walls on toiminut Tampereen yliopiston rehtorina vuodesta 2018 alkaen. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Luonnonvarakeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen Merikeskuksen johtajana.

”Olen erittäin otettu valinnasta WWF Suomen hallintoneuvostoon ja mahdollisuudesta antaa panokseni WWF Suomen arvokkaaseen työhön. Tampereen yliopiston toiminnan tarkoitus on rakentaa yhdessä kestävää maailmaa. Tutkimuksemme ja koulutuksemme luovat ratkaisuja muun muassa ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen ja vihreään siirtymään,” Walls sanoo.

”Yhteistyö Mari Wallsin kaltaisen arvostetun tutkijan kanssa on meille arvokasta, sillä tieteellä ja tutkimuksella on aivan keskeinen rooli luonnonsuojelussa”, Rohweder sanoo.

WWF Suomen hallintoneuvosto kokoontuu kaksi kertaa tilikauden aikana. Kevätkokouksessaan se vahvistaa seuraavan tilikauden toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä nimittää hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenet. Syyskokouksessaan hallintoneuvosto vahvistaa tilinpäätöksen. Hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii kansanedustaja Eva Biaudet. WWF:n hallintoneuvostoon kuuluu puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa sekä 24 jäsentä. Jäsenten toimikausi on kolme vuotta kerrallaan.

WWF Suomen hallintoneuvostoon kuuluu 1.7.2021 alkaen:

Eva Biaudet, kansanedustaja
Jenni Haukio, tasavallan presidentin puoliso ja runoilija
Mari Walls, Tampereen yliopiston rehtori
Heidi Andersson, oikeustieteen tohtori
Nina Elomaa, S-ryhmän vastuullisuusjohtaja
Hanna Kosonen, kansanedustaja
Kaarle Hämeri, kansleri, Helsingin yliopisto
Jan Ollila, Senior Partner, Dittmar & Indrenius
Anders Adlercreutz, arkkitehti, kansanedustaja
Mona Björklund, DE (diplomiekonomi)
Mikael Fogelholm, professori, Helsingin yliopisto
Janne Hukkinen, professori, Helsingin yliopisto
Pia Kalsta, toimitusjohtaja, Sanoma Media
Salla-Mari Kivijärvi, opiskelija, WWF:n Nuorten tiimi
Timo Koivurova, oikeustieteen tohtori, tutkimusprofessori, Arktinen keskus
Mervi Kunnasranta, FT, dosentti, tutkija, Itä-Suomen yliopisto
Timo Kuuluvainen, metsäekologian dosentti, Helsingin yliopisto
Toni Laaksonen, professori, Turun yliopisto
Anita Lehikoinen, kansliapäällikkö, Opetus- ja kulttuuriministeriö
Tapio Määttä, professori, Itä-Suomen yliopisto
Matti Rihko, KTM, PsM
Ulrika Romantschuk, brändi-, viestintä- ja markkinointijohtaja, Nordea
Anne-Maria Salonius, johtaja, Ålandsbanken
Margus Schults, toimitusjohtaja, Tallink Silja Oy
Anni Sinnemäki, apulaispormestari, Helsingin kaupunki
Saara-Sofia Sirén, kansanedustaja
Liisa Tyrväinen, tutkimusprofessori, Luonnonvarakeskus

Neuvonantaja, entinen pääsihteeri
Liisa Rohweder