”Luotan siihen, että WWF:n asiantuntijat ohjaavat varat oikeaan kohteeseen”, sanoo testamenttilahjoituksen tehnyt WWF-kummi

Luontoa voi haluta suojella, vaikkei viihtyisikään vapaa-aikanaan metsässä. ”Ilman luontoa olisimme hädän keskellä”, toteaa WWF:lle testamenttilahjoituksen tehnyt Heli Niskanen.

WWF:n Ilmasto- ja yleiskummi Heli Niskanen teki WWF:lle testamenttilahjoituksen Hyvä testamentti -kampanjassa viime vuonna.

”Koska haluan elinaikanani lahjoittaa luonnonsuojelun hyväksi, niin ajattelin, että myös kuoltuani jäljelle jäävästä omaisuudesta voisi lahjoittaa luonnolle. Haluan, ettei kukaan joudu pitämään mielessä, mitä olen sanonut. Se on kaikille osapuolille helppoa ja selkeätä, että teen testamentin paperille, eikä kenenkään tarvitse pohtia sitä myöhemmin”, hän selittää.

Myös muita järjestöjä tukevalle Niskaselle oli selvää, että hän testamenttaa nimenomaan WWF:n luonnonsuojelutyölle.

”Vaikka erityisesti lasten auttaminen on minulle tärkeää, ajattelen, että ilman luontoa olisimme kaikki hädän ja katastrofin keskellä. Luonnon auttaminen auttaa myös lapsia ja muita ihmisiä”, hän toteaa.

lumme

Niskanen ei halunnut määritellä tarkasti, mihin hänen testamenttaamansa varat käytetään, vaan luottaa siihen, että WWF:n asiantuntijat osaavat ohjata rahat oikeisiin kohteisiin.

”En ole luonnonsuojelun asiantuntija”, hän toteaa ja lisää:

”Tiedän, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä, mutten sitä, mitkä asiat ovat maapallon kannalta niitä kaikkien tärkeimpiä asioita. Minulla on vahva luotto tieteeseen ja tutkimukseen, ja uskon myös WWF:n tekevän päätöksiä niiden pohjalta.”

 

Kaisla

Niskanen kertoo olleensa aina sisätiloissa viihtyvää sorttia. Se ei kuitenkaan ole estänyt häntä rakastamasta ja suojelemasta luontoa.

”Tuntuu, että monet WWF:n tukijat kertovat viettävänsä paljon aikaa metsässä ja luonnossa. Itse viihdyn paremmin sisätiloissa ja tykkään katsella kauniita kuvia luonnosta. Pidän myös eläimistä ja niiden tarkkailusta”, hän kertoo ja jatkaa:

”Siitä ei kuitenkaan tarvitse tulla kynnyskysymystä, jos ei tykkää olla kumisaappaat jalassa suolla joka hetki. Ihmisillä on erilaisia luontosuhteita.”

Lapsena Niskanen uppoutui luontodokumenttien ihmeelliseen maailmaan.

”Niistä on jäänyt mieleen, että sademetsät ovat myyttisiä ja ihmeellisiä paikkoja. En itse haluaisi vierailla sademetsässä, mutta ne ovat jännittäviä alueita maapallolla.”

Myös virtaavat vedet kuten joet ja purot ovat erityisen lähellä Niskasen sydäntä.

”Lapsuuteni kotitalo oli joen varrella, ja siitä on alkanut rakkauteni virtaaviin vesiin”, hän selittää.

WWF on mukana järjestöjen yhteisessä Hyvä testamentti -kampanjassa. Sunnuntaina 13.9. vietetään kansainvälistä testamenttipäivää.

Tee luontotestamentti

Anna perintösi kasvaa elämää. Lue lisää testamentin tekemisestä ja tilaa materiaalit.

Tutustu testamenttilahjoittamiseen

Tee luontotestamentti

Anna perintösi kasvaa elämää. Lue lisää testamentin tekemisestä ja tilaa materiaalit.