Luontoa elvytetään Australian palojen jälkeen: ”Droonien avulla voimme kylvää jopa 40 000 siementä päivässä”

Australiassa on käynnissä maan historian suurin luonnon elvytysohjelma. Tavoitteena on auttaa luontoa elpymään tuhoisien maastopalojen jälkeen. Osana ohjelmaa WWF kokeilee Australiassa uusien eukalyptuspuiden kylvämistä droonien avulla.

WWF:n uuden raportin mukaan viime ja tämän vuoden laajat maastopalot vaikuttivat jopa kolmeen miljardiin villieläimeen. Maastopalojen reitille jäi valtavasti nisäkkäitä, lintuja, matelijoita ja sammakoita.

Arvion mukaan paloista kärsi yhteensä 60 000 koalaa. Luku pitää sisällään paloissa kuolleet ja vammautuneet koalat, mutta myös ne, joiden elinympäristöt tuhoutuivat paloissa.

Lisäksi maastopalot tuhosivat Australiassa arviolta 7 miljardia puuta.

Nyt käynnistetty elvytysohjelma auttaa korjaamaan tuhoja. Regenerate Australia -niminen elvytysohjelma auttaa villieläinten ja niiden elinympäristöjen palauttamisessa. Lisäksi ohjelman avulla tuetaan kestävää maataloutta ja turvataan Australian tulevaisuutta ilmastokatastrofien varalta.

Apua drooneista

Ohjelmassa on etsitty uusia tapoja luonnon auttamiseen. Yksi uusi keino on kylvää koaloiden ruokapuiden, eli eukalyptuspuiden, siemeniä drooneilla. Siementen kylvämisen tavoitteena on kaksinkertaistaa koalaluvut maan itärannikolla vuoteen 2050 mennessä.

WWF Australian pääsihteeri Dermot O’Gorman kuvailee vuosien 2019 ja 2020 tulipaloja yhdeksi maan historian suurimmista luonnonkatastrofeista.

”Tämä on suurin  luonnon elvytysohjelma maamme historiassa. Olemme innoissamme erikoisdrooneista. Joidenkin mallien avulla pystymme kylvämään jopa 40 000 eukalyptuspuun siementä päivässä”, O’Gorman sanoo.

O’Gormanin mukaan pyrkimys kaksinkertaistaa koalojen määrä vuoteen 2050 mennessä ei hyödytä ainoastaan koaloja vaan myös monia muita lajeja.

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.