Nälkiintyminen uhkaa Australian villieläimiä – eläimet saattavat tarvita ruokinta-apua jopa vuoden ajan

Ravinnon löytäminen metsäpalojen tuhoamilta alueilta on villieläimille hankalaa. Eläimiä autetaan selviytymään tarjoamalla niille muun muassa heinää, hedelmiä ja vihanneksia.

Vuodenvaihteessa koko maailma seurasi Australian kiihtyviä metsäpaloja. Alkusyksystä asti jyllänneet metsäpalot jatkuvat maassa edelleen, vaikka suurimmat palot on saatu taltutettua. Palot ovat olleet katastrofi paikallisille asukkaille, luonnolle ja villieläimille.

Nyt monet paloista selvinneet eläimet etsivät ravintoa tuhoutuneen elinympäristönsä ulkopuolelta, esimerkiksi lähistöllä sijaitsevien talojen pihoilta. Paikalliset järjestöt pyrkivät helpottamaan eläinten ahdinkoa tarjoamalla niille ruokaa. WWF auttaa pieniä järjestöjä taloudellisesti. Ruokkiminen on erittäin kallista, ja ilman WWF:n tukea se ei olisi mahdollista.

”Nälkiintyminen uhkaa valtavaa määrää eläimiä. Annamme villieläimille ruokinta-apua luultavasti seuraavan vuoden ajan. Tämä on maraton, ei sprintti”, sanoo WWF:n tukema Wildcare Queanbeyan -järjestön puheenjohtaja Belinda Hogarth-Boyd. Järjestö toimii Tallagandan kansallispuiston ympäristössä Uudessa Etelä-Walesissa, missä palot tuhosivat tuhansia hehtaareja metsää.

WWF Australian toiminnanjohtaja Dermot O'Gorman pääsi katsomaan, miten metsäpalossa vahingoittunutta opossumia hoidetaan.

WWF Australian toiminnanjohtaja Dermot O’Gorman pääsi seuraamaan, miten vapaaehtoiset hoitavat maastopaloissa loukkaantuneita eläimiä. Kettukusu Mintyllä on palovammoja tassuissa ja hännässä.

Kengurut ja vompatit vierailevat ruuanjakopaikalla usein

Wildcare Queanbeyan -järjestö on jakanut eläimille muun muassa heinää, hedelmiä ja vihanneksia. Ruuanjakopisteitä on perustettu noin 40 maatilalle, joiden omistajat haluavat auttaa eläimiä. Ruokaa ei jätetä kansallispuiston sisälle, jottei heinä levittäisi rikkaruohoja.

Yksi maatilallaan apua tarjoavista on Peter Smith. Hän kertoo kenguruiden, vompattien ja lintujen käyvän ahkerasti ruuanjakopisteellä.

”Toivottavasti tämä auttaa eläimiä selviämään vaikean ajan yli, kunnes saamme tarpeeksi sadetta. Näin kasvit alkavat taas kasvaa ja ravinto lisääntyy”, Smith sanoo.

Villieläimille tarjotaan vihanneksia ja hedelmiä.

”On erittäin tärkeää, että pystymme tukemaan kentällä työtä tekeviä vapaaehtoisia. Näin apu saadaan perille välittömästi”, sanoo WWF Australian toiminnanjohtaja Dermot O’Gorman.

Tallagandan kansallispuistossa WWF Australia tukee eläinten ruokkimisen lisäksi loukkaantuneiden villieläinten hoitoa, eläinlääkärikuluja ja tarvikkeita. Kokonaisuudessaan WWF Australia on ohjannut noin miljoona euroa projekteihin, jotka tukevat villieläinten pelastamista, hoitoa ja toipumista kaikilla metsäpaloista kärsineillä alueilla.

”Kiitämme kaikkia tukijoitamme Australiassa ja ympäri maailmaa, jotka auttavat meitä pelastamaan Australian arvokasta luontoa ja sen eläimiä”, O’Gorman sanoo.

Suojele elämää WWF-kummina

Monimuotoinen luonto on kaiken elämän edellytys maapallollamme. Silti luontoa tuhotaan nyt nopeammin kuin koskaan ihmisen historian aikana. Meillä on ratkaisuja pysäyttää luonnon hätätila, mutta se on mahdollista vain tukijoidemme avulla. Nyt tarvitaan jokaista luonnonsuojelijaa!

Lahjoita alk. 10 €/kk

Suojele elämää WWF-kummina

Monimuotoinen luonto on kaiken elämän edellytys maapallollamme. Silti luontoa tuhotaan nyt nopeammin kuin koskaan ihmisen historian aikana. Meillä on ratkaisuja pysäyttää luonnon hätätila, mutta se on mahdollista vain tukijoidemme avulla. Nyt tarvitaan jokaista luonnonsuojelijaa!