Viisi hyvää uutista: Näin ympäristön tila parani Afrikassa ja Aasiassa

Hyvät uutiset jäävät usein uhkakuvien jalkoihin. Kokosimme viisi positiivista uutista tukemistamme luonnonsuojeluhankkeista Aasiassa ja Afrikassa. Nämä esimerkit osoittavat, että luonnonsuojelussa onnistutaan.

1. Yli miljoona hehtaaria metsiä suojelun ja kestävän käytön piiriin

Olemme saaneet 1,3 miljoonaa hehtaaria metsää suojelun ja kestävän käytön piiriin kehitysyhteistyöohjelmassamme Aasiassa ja Afrikassa kahden vuoden aikana.  Kestävän metsänhoidon avulla metsät säilyvät, ja paikallisväestö voi hyödyntää kylämetsiä kestävästi.

Lue lisää metsien suojelusta: Näillä käytännön keinoilla torjumme metsäkatoa eri puolilla maailmaa

In the Khata Corridor, Nepal, Tamanna Pariyar and its little sister are collecting grasses on the floor of the community forest.

Nepalissa paikallisten hallinnoimat kylämetsät voivat hyvin. Kyläläiset saavat hyödyntää metsiään kestävän käytön rajoissa.

2. Paransimme kymmenien tuhansien ihmisten hyvinvointia

Yli 23 000 ihmistä hyötyi suoraan vuonna 2019 tekemästämme suojelutyöstä kehitysmaissa. Olemme parantaneet paikallisten ihmisten hyvinvointia esimerkiksi tukemalla kestävien elinkeinojen kehittämistä, parantamalla katastrofivalmiutta ja parantamalla koulujen varustetasoa. Olemme tarkkoja myös naisten roolin ja tasa-arvon toteutumisesta työssämme: suoran hyödyn saajista lähes 12 000 oli naisia. Paikallisten ihmisten rooli luonnonsuojelussa on avainasemassa työn onnistumisessa. Meille on tärkeää, että luonnonsuojelutyö hyödyttää paikallisten hyvinvointia.

Lue lisää: Laosissa istutettiin puita alueille, joilla kerran kasvoi sademetsä

 

3. Tuimme pienviljelijöitä selviämään ilmastokriisissä

Autoimme lähes 1900 pienviljelijää Afrikassa ja Aasiassa kehittämään ilmastokriisin kestävää viljelyä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi siirtymistä viljelylajikkeisiin, jotka kestävät ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat muuttuvat sääolot. Tuimme lisäksi puiden istuttamista vesistöjen valuma-alueille vesivarojen turvaamiseksi. Tukemme avulla pienviljelijät pystyvät yhä paremmin vastaamaan muuttuvien sääolojen tuomiin ongelmiin. Tämä vahvistaa myös paikallista ruokaturvaa ja tuo tuloja viljelytuotteiden myynnistä.

Taimien kasvatusta Laosissa.

Ilmastokriisi aiheuttaa muutoksia sateisiin ja vahvistaa sään ääri-ilmiöitä. Viljeltävien lajikkeiden on tärkeä kestää muuttuvia sääoloja.

4. Vahvistimme demokratiaa yhdessä muiden järjestöjen kanssa

Tuimme yhteensä 186 yhteisöpohjaista järjestöjä ja kansalaisjärjestöä parantamalla järjestöjen mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnalliseen kehitykseen. Demokratian vahvistaminen on tärkeä keino parantaa luonnonvarojen kestävää käyttöä ja paikallista hallintaa.

 

5. Nostimme salametsästyksen pysäyttämisen puheenaiheeksi

Salametsästyksen täysi lopettaminen Itä-Afrikassa tuntui vielä muutama vuosi sitten erittäin vaikealta. Se ei ollut myöskään maiden viranomaisten tavoitteena. Aktiivinen työmme salametsästyksen pysäyttämisen nostamiseksi Itä-Afrikan maiden tavoitteeksi on tuottanut kuitenkin tulosta. Kenian, Ugandan ja Tansanian viranomaiset ovat nyt tekemässä linjauksia salametsästyksen nollatoleranssista maiden keskeisimmillä suojelualueilla, kuten Tansanian Selous’ssa ja Queen Elisabethin kansallispuistossa Ugandassa.

Lue lisää:

Asiantuntijat havahtuivat leijonien määrän romahtamiseen

Vuorigorilloiden suojelussa on toivoa

 

WWF Suomen tekemä kehitysyhteistyö on ulkoministeriön tukemaa työtä Himalajalla, Borneolla, Mekongin alueella ja Itä-Afrikassa. Tavoitteenamme on suojella alueiden ympäristöä ja tuottaa hyvinvointia ja toimeentuloa paikallisille ihmisille.

WWF Suomen kehitysyhteistyöohjelman vuosiraportti 2019

Vuorigorillan poikanen

Auta Sademetsä-kummina

Tuellasi suojelemme luonnon monimuotoisuuden aarreaittoja, joita tuhotaan hälyttävällä vauhdilla. Tavoitteemme on pysäyttää maailman metsäkato vuoteen 2030 mennessä. Siihen pystymme vain yhdessä.

Lahjoita alk. 10 €/kk
Vuorigorillan poikanen

Auta Sademetsä-kummina

Tuellasi suojelemme luonnon monimuotoisuuden aarreaittoja, joita tuhotaan hälyttävällä vauhdilla. Tavoitteemme on pysäyttää maailman metsäkato vuoteen 2030 mennessä. Siihen pystymme vain yhdessä.