WWF:n raportti varoittaa: Tämän vuoden metsäpaloista ennustetaan jopa viime vuotta pahempia

Maapallon metsäpalojen ennustetaan kiihtyvän tänä vuonna jopa viime vuotta pahemmiksi. WWF:n ja konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin (BCG) julkaisemasta raportista käy ilmi, että metsäpalojen määrä globaalisti oli jo tämän vuoden huhtikuuhun mennessä 13 prosenttia suurempi kuin vuonna 2019. Metsäpaloja kiihdyttävät metsien polttaminen maanviljelyn tieltä ja ilmastonmuutoksesta vauhtia saavat kuumat ja kuivat kaudet.

Viime vuonna Amazonin palot saivat maailmanlaajuisesti valtavasti huomiota. Uusimmat tilastot Brasiliasta osoittavat, että Amazonin alueen metsäkato on kiihtynyt elokuusta 2019 heinäkuuhun 2020 ulottuvalla mittausjaksolla kolmanneksella edellistä vuodesta.

”Viime vuosi oli katastrofaalinen metsäpalojen osalta. Amazonin lisäksi näimme järkyttäviä uutisia Venäjältä, Indonesiasta, Australiasta ja Kaliforniasta. On hirvittävää ajatella, että tästä vuodesta saattaa tulla vielä pahempi”, sanoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen.

Australian Kangaroo Island tuhoutui pahoin 2019-2020 maastopaloissa.

Uusi WWF:n ja BCG:n raportti ”Fires, Forests and the Future: A Crisis Raging Out of Control?” -raportti kertoo, että 75 prosenttia metsäpaloista on ihmisen aiheuttamia. Jos viime vuosien kehitys jatkuu, aiheuttaa se peruuttamattomia seurauksia maapallolle muun muassa ylimääräisten miljoonien tonnien ilmastopäästöjen takia. Tämän lisäksi seuraukset ovat tuhoisat maapallon luonnon monimuotoisuudelle ja ihmisten terveydelle ja elinkeinoille.

Sademetsän raivaaminen kiellettävä heti

WWF vaatii, että akuuttiin tilanteeseen reagoidaan heti. Esimerkiksi Amazonin alueella metsien raivaaminen ja polttaminen pitää kieltää vähintään viiden vuoden ajaksi välittömästi.

”Ilmastonmuutos on steroidia metsäpaloille. Valtioiden pitää välittömästi nostaa ilmastopolitiikkansa kunnianhimoa vastaamaan Pariisin ilmastosopimusta”, Luukkonen vaatii.

Pelastetaan sademetsät – Nyt on kiire!

Metsät ovat elinehto kaikelle elämälle. Trooppisten metsien tuhoutuminen kiihdyttää luonnon monimuotoisuuden häviämistä ja ilmastonmuutosta. Jos viime vuosien kehitys jatkuu, aiheuttaa se peruuttamattomia seurauksia maapallolle. Suojele kanssamme sademetsiä Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Liity Sademetsä-kummiksi

Pelastetaan sademetsät – Nyt on kiire!

Metsät ovat elinehto kaikelle elämälle. Trooppisten metsien tuhoutuminen kiihdyttää luonnon monimuotoisuuden häviämistä ja ilmastonmuutosta. Jos viime vuosien kehitys jatkuu, aiheuttaa se peruuttamattomia seurauksia maapallolle. Suojele kanssamme sademetsiä Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.