HEIROL tukee royalty-lahjoituksella WWF:n Itämeren suojelutyötä

WWF x HEIROL -royalty-kampanjan paistoastiat on valmistettu ympäristöystävällisesti. Kampanjasta kerätyt varat tukevat WWF:n työtä Itämeren suojelemiseksi.

Kotimainen keittiövälineitä valmistava perheyritys HEIROL lahjoittaa 0,50 euroa jokaisesta myydystä Cerasafe® Pro -tuotteesta Itämeren pelastamiseksi. Royalty-kampanjasta saatavat varat ohjataan WWF:n työhön, jonka tavoitteena on suojella Itämerta ja sen lajeja.

Tuotesarja sisältää paistinpannuja, paistokasareita, kasareita ja kattiloita, joiden pinnoite on valmistettu 100 prosenttisesti PFAS-vapaasta materiaalista. PFAS-yhdisteitä kutsutaan “ikuisiksi kemikaaleiksi”, sillä ne kertyvät ajan mittaan ihmisiin ja ympäristöön ja hajoavat luonnossa äärimmäisen hitaasti.

”Itämerestä löytyy luonnolle ja ihmisille haitallisia PFAS-kemikaaleja ja siksi yhteistyö WWF:n kanssa merkitsee meille paljon. Nyt pääsemme konkreettisesti vaikuttamaan luonnon ja ihmisten hyvinvointiin ja myrkyttömän paistoastian ostaja tukee myös itse luonnon puhtautta ja myrkytöntä sekä terveellistä tulevaisuutta”, kertoo HEIROLin perustaja ja yrittäjä Rolf Moborg.

WWF Suomi ja HEIROL ovat tehneet yhteistyötä aikaisemmin yli kymmenen vuotta sitten, kun yritys lahjoitti vuonna 2009 käynnistyneestä royalty-kampanjasta saadut varat WWF:n ympäristö- ja luonnonsuojelutyölle.

HEIROL on sitoutunut aloitteeseen, joka kieltää ihmiselle ja ympäristölle haitallisten PFAS-yhdisteiden käytön

HEIROL allekirjoitti tammikuussa 2022 ensimmäisenä suomalaisena toimijana ympäristöjärjestö ChemSecin No to PFAS -liikkeen aloitteen, jonka tavoitteena on poistaa ja kieltää ympäristölle ja ihmisille haitallisten PFAS-yhdisteiden käyttö EU:ssa. PFAS-yhdisteet käsittävät yli 4 700 ihmisen valmistamaa kemikaalia.

PFAS-yhdisteitä käytetään yleisesti monissa kuluttajatuotteissa niiden vettä, likaa ja rasvaa hylkivien ominaisuuksien vuoksi.  Ympäristöön yhdisteitä vapautuu niitä sisältävien tuotteiden valmistuksen, varastoinnin, käytön ja hävittämisen aikana.

Pinnoite voidaan kuitenkin korvata ympäristöystävällisemmällä ja terveellisemmällä vaihtoehdolla. Roalty-kampanjaan kuuluvissa Cerasafe® Pro -tuotteissa on keraaminen titaanivahvistettu pinnoite, josta ei irtoa näitä haitallisia kemikaaleja. Kemikaaleja ei ole käytetty missään vaiheessa tuotteiden valmistusprosessia.

”Minulle on neljän lapsen isänä ollut aina selvää, että tuotteidemme tulee olla myrkyttömiä ja ekologisia. Turvallisen, pitkäikäisen ja laadukkaan tuotteen hankkimisella säästetään myös luonnonvaroja, kun tuotetta ei tarvitse päivittää vuoden välein”, kuvailee Moborg.

HEIROLin Cerasafe® Pro -sarjan tuotteet eivät sisällä lainkaan ympäristöön kertyviä PFAS-yhdisteitä.

Itämeri ja sen lajit tarvitsevat apuamme

Itämeri on yksi maailman herkimmistä ja saastuneimmista meristä. Kampanjassa kerättyjen varojen avulla WWF jatkaa pitkäjänteistä ja monipuolista suojelutyötä Itämeren ja sen lajien hyväksi.

Suojelutoimenpiteisiimme sisältyy muun muassa rehevöitymistä vähentävien kosteikkojen rakentaminen pelloille ja talousmetsiin, maatalouspolitiikkaan vaikuttaminen ja ratkaisujen esittämien metsätalouden vesistökuormituksen vähentämiseksi. Näiden toimenpiteiden lisäksi koulutamme ja ylläpidämme öljyntorjuntajoukkoja, jotka ryhtyvät onnettomuuden sattuessa puhdistamaan öljyyntyneitä rantoja ja lintuja. Vaikutamme EU:n ja kotimaan kalastuspolitiikkaan ylikalastuksen ja laittoman kalastuksen lopettamiseksi sekä kannustamme kuluttajia vastuullisiin kalavalintoihin.

WWF X HEIROL -royalty-kampanjan Cerasafe® Pro -sarjan tuotteet on saatavilla HEIROLin myymälöistä sekä jälleenmyyjiltä ja HEIROLin verkkokaupasta.

Tutustu yhteistyötuotteisiin ja tule mukaan suojelemaan kanssamme Itämerta ja sen uhanalaisia lajeja.

Tutustu WWF:n monipuolisiin yhteistyömahdollisuuksiin

Yhdessä yritysten kanssa rakennamme tulevaisuuden, jossa luonto ja ihmiset elävät tasapainossa. Yritykset voivat tukea WWF:n luonnonsuojelutyötä lahjoituksella tai toteuttaa konkreettisesti vastuullisuustavoitteitaan kumppaninamme.

Katso kaikki yritysten yhteistyötavat

Tutustu WWF:n monipuolisiin yhteistyömahdollisuuksiin

Yhdessä yritysten kanssa rakennamme tulevaisuuden, jossa luonto ja ihmiset elävät tasapainossa. Yritykset voivat tukea WWF:n luonnonsuojelutyötä lahjoituksella tai toteuttaa konkreettisesti vastuullisuustavoitteitaan kumppaninamme.