©Marjo Yli-Koski/WWF

WWF edistää kestävää kalastusta myös keräämällä ja jakamalla tietoa. Tällä sivulla voit tutustua WWF:n selvityksiin ja esitteisiin.

Selvitykset

Kyselytutkimus suomalaisten ravintoloiden kala- ja äyriäistarjonnan ympäristövastuullisuudesta (2013)

Kyselyssä selvitettiin, millaisia muutoksia suomalaisissa ravintoloissa on tehty kala- ja äyriäisvalikoimiin vastuullisuuden näkökulmasta kuluneen kahden vuoden aikana.

Kyselytutkimus suomalaisten näkemyksistä uhanalaisiin kaloihin, särkikaloihin ja kalan ympäristösertifiointiin (2013)

Think If Laboratories selvitti WWF:n pyynnöstä suomalaisten näkemyksiä maaliskuussa 2013. Kyselyn mukaan suurin osa suomalaisista haluaisi uhanalaiseksi luokitellut kalalajit pois kalatiskeiltä. Enemmistö vastaajista oli myös kiinnostunut syömään vajaasti hyödynnettyjä särkikaloja.

WWF:n kalaopas ja vastuullisuuden kehitys suomalaisessa kalakaupassa vuosina 2005–2012 (2013)

Selvityksessä kartoitettiin kala-alan yritysten valikoimissa viime vuosina tapahtuneita muutoksia. Selvityksen mukaan merkittävä osa suomalaisista kalaa myyvistä yrityksistä on kehittänyt määrätietoisesti kalavalikoimiensa vastuullisuutta ja käyttänyt työkaluna muun muassa WWF:n Kuluttajan kalaopasta.

Itämeren alueen kalavarojen riittävyys alueen asukkaille (2012)

WWF Suomi selvitti yhdessä kestävän kehityksen asiantuntijayhtiö Gaia Consulting Oy:n kanssa Itämeren alueen kalavarojen riittävyyttä alueen asukkaille. Raportissa on selvitetty laskennallisesti Itämeren rantavaltioiden kalavaroja ja niiden hyödyntämispotentiaalia.

Esitteet

WWF on julkaissut osana Kestävällä kalalla -hanketta esitteitä kestävistä kalavalinnoista.

Kasvatetut lohikalat

Silakka

Tonnikalat