Maistuvimmat vinkit Earth Houriin: Kokkaa kasvisruokaa ja kutsu läheiset virtuaalisesti mukaan syömään

Hyvä ruoka yhdistää ihmisiä myös silloin, kun emme voi kokoontua tapahtumiin tai suurten pöytien ääreen. WWF:n Earth Houria vietetään lauantaina 28. maaliskuuta. Ilmastotapahtuman yhtenä teemana on ruoka, ja siksi ruoka-asiantuntijamme Mari Koistinen kokosi yhteen vinkit maukkaan Earth Hourin viettoon.

Earth Hour tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua hyvän ruuan äärellä läheisten kanssa – vaikkakin tällä kertaa virtuaalisesti. Nyt on sallittua käyttää kännykkää ruokapöydässä, kun sillä otetaan yhteyttä muihin ihmisiin.

Vaikka ruokien tuoksu ei videolla välity, voimme viedä ruokahetkien avulla lämpöä ja lempeyttä toistemme koteihin. Tekisitkö yhdessä ystävien kanssa etänä esimerkiksi perunaröstipellin tai kookos-tofukormaa?

Earth Houria voi viettää myös teekupillisen ja ihastuttavan rosmariini-perunapizzan äärellä ja soittaa puhelun ystävälle. Ruuan äärellä voi jutella mukavista ruokamuistoista tai suunnitella kesän piknikiä.

Lisäksi ruualla voi ilahduttaa muita. Juuri nyt ei ole paras hetki kuskata omia leipomuksia naapureille, mutta voit lähettää Earth Hour -viestin, jossa lupaat herkullisen tomaattigaleten tai hodari-illan joskus myöhemmin. Jos sinä tai perheenjäsenesi on innokas askartelija, nyt on mainio hetki loihtia ruokalahjakortti, jolla voi ilahduttaa ystävää tai sukulaista.

Vaivatonta ruokaa koko perheelle

Monissa perheissä eletään tällä hetkellä tilanteessa, jossa arki on muuttunut ja myös ruokaa on mietittävä toisin kuin ennen. Nyt on täysin sallittua mennä ruuanlaiton suhteen sieltä, missä aita on matalin ja valmistus vaivattominta.

Tiesitkö, että kaupasta voi ostaa perunagnoccheja, joista maistuva ruoka syntyy nopeasti? Kasvisnakkikeitto on arjen klassikko, ja sen valmistamista voi nopeuttaa pakastealtaasta löytyvillä peruna-keittokasviksilla tai vihannesosaston valmiilla keittojuuresannoksella. Sämpylätaikinan voi tehdä illalla jääkaappiin kohoamaan ja aamulla saa nopeasti tuoreet, lämpimät sämpylät pöytään.

Kevät on myös mitä parhainta aikaa kasvattaa esimerkiksi herneenversoja tai vihanneskrassia. Näin saat tuoretta, pientä vihreää syötävää omaan kotiin. Siementen kylvö ja versojen kasvatus sopii yhteispuuhaksi lasten kanssa, eikä kastelukaan nyt ehkä unohdu niin helposti kuin normaalisti. Netistä löytyy paljon vinkkejä monenlaiseen idätykseen. Ehkä voitte aloittaa kasvatusprojektin Earth Hourin aikaan!

Earth Houria vietetään lauantaina 28.3. kello 20.30‒21.30. Lue lisää vinkkejä Earth Hourin viettoon täältä!

Miten sinä vietät Earth Houria?

Jaa oma Earth Hour -hetkesi meille ja muille sosiaalisessa mediassa hashtagilla #EarthHourSuomi ja tägäämällä @wwfsuomi.

Miten sinä vietät Earth Houria?

Jaa oma Earth Hour -hetkesi meille ja muille sosiaalisessa mediassa hashtagilla #EarthHourSuomi ja tägäämällä @wwfsuomi.

Tutustu resepteihin

Muhkeita makuja ympäristöystävällisistä raaka-aineista.

Katso maukkaat ohjeet

Tutustu resepteihin

Muhkeita makuja ympäristöystävällisistä raaka-aineista.