© Pauliina Heinänen / WWF
Päivitetty

Aamiainen pellolta ja metsästä

Itse poimittu ja säilötty marjamehu maistuu makoisalta ja on erittäin ympäristöystävällistä. Aloita tutuista mustikoista, vadelmista, mansikoista ja puolukoista. Jos jogurtti on korvaamaton osa aamiaistasi, niin paras vaihtoehto on kaura- tai soijajogurtti, seuraavaksi paras on luomujogurtti. Mitä enemmän kasvisperäistä ravintoa syömme, sitä paremmin ruokaa riittää koko maailman väestölle.

Puuro kunniaan! Joskus perinneruoka on parempi kuin kassillinen uusia. Viljatuotteet ovat edelleen oivallinen ruokavalion perusta.

Mikrohillo puuron seuraksi

500 g (n. 1 l) mansikoita, mustikoita tai vadelmia

250 g (n. 3 dl) sokeria

Valmistusaika 30 min.


1. Pese lasiset hillopurkit (esim. pilttipurkit) ja niiden kannet astianpesukoneessa kuumalla ohjelmalla. Ajoita pesu niin, että saat purkit kuumina suoraan koneesta hillolla täytettäviksi.

2. Levitä puhtaat marjat laakeaan kulhoon ja ripottele joukkoon sokeri.

3. Kypsennä hilloa mikrouunissa ilman kantta 650W teholla (ei kaikkein suurimmalla) 5 min. Sekoita kerran välillä.

4. Jatka kypsentämistä puolella teholla 10 min. Sekoita välillä varovasti.

5. Anna hillon jäähtyä 10 min.

6. Nostele hillo suurella lusikalla kuumiin lasitölkkeihin ja sulje kannet heti. Käytä patakintaita, kun pidät purkista kiinni, sillä hillo on kuumaa.

7. Säilytä viileässä ja nauti.