Itämeri

WWF toimii Suomessa erityisesti Itämeren suojelemiseksi. Itämeri on yksi maailman saastuneimmista ja herkimmistä meristä. Sen luontoa uhkaavat muun muassa rehevöityminen, öljy- ja kemikaalionnettomuudet, yhä lisääntyvä laivaliikenne ja rakennushankkeet sekä ylikalastus. Myös ilmastonmuutoksen seuraukset Itämerelle voivat olla vakavat.

©Johanna Lampi / WWF
Rehevöityminen

Rehevöityminen on Itämeren suurimpia ongelmia ja yksi WWF:n Itämeri-työn pääkohteista. Myrkylliset sinilevälautat ovat jo kaikille tuttu merkki rehevöitymisen vaikutuksista. Pinnan alla Itämeren pohja on paikoin kuollutta. Kun rehevöityminen pääsee tarpeeksi pitkälle, se alkaa ruokkia itse itseään.

Liity Itämeri-kummiksi

Lue lisää

©Sampsa Vilhunen / WWF
Kosteikot

Kosteikot ovat luonnon aarreaittoja, joiden runsas kasvisto tarjoaa ravintoa ja elinympäristön monille lajeille. Kosteikko on kuin pesusieni, joka pidättää veden kulkua ja suodattaa ravinteita. Myös ihmiset hyötyvät kosteikoista monin tavoin.

Lue lisää

©Päivi Rosqvist / WWF
Haussa Itämeren ympäristöystävällisin viljelijä

Itämeren viljelijöiden ympäristöpalkinnon tarkoituksena on välittää tietoa parhaista käytännöistä Itämeri-ystävällisessä viljelyssä ja antaa tunnustusta viljelijöille, jotka ovat edelläkävijöitä ravinnevalumia pienentävien menetelmien käytössä.

Lue lisää

Pelastetaan itämeri!

©Rientola, Kimmo Lehtonen

Ainutlaatuinen ja arvokas meremme tarvitsee nyt meidän kaikkien apua.

Liity itämeri-kummiksi

Operaatio Merenneito

Operaatio Merenneito on WWF:n suurkampanja Itämeren pelastamiseksi. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia tukea Itämeren suojelutyötä.

Lue lisää