

WWF-lehti 4/2020
Tässä lehdessä esittelemme viisi lajia, jotka kärsivät ihmisen tuhlailevasta luonnonvarojen käytöstä. Haastattelussa myös koomikko ja luontoaktivisti Iikka Kivi, joka ajaa uhanalaisten riistalintujen metsästyskieltoa. Asiaa myös mm. ympäristön huomioivista ravitsemussuosituksista, kestävästä kuluttamisesta ja turpeen ongelmista.
Pääkirjoitus

Ilmastotoivoa löytyy ruokapöydästä
Herkullinen ja värikäs ateria on myös ilmastoteko, kun se koostetaan maapallo mielessä pitäen.

Ilmastotoivoa löytyy ruokapöydästä
Pääjutut

Helle pudottaa hedelmälepakot puista ja metsäkato uhkaa norsuja – Nämä ovat viisi suurinta syytä villin luonnon ahdinkoon
Monimuotoinen luonto on rikas kokonaisuus, jossa jokainen laji on arvokas. Aarrearkku kuitenkin tyhjenee uhkaavasti, ja syy on ihmisen tuhlailussa.

Helle pudottaa hedelmälepakot puista ja metsäkato uhkaa norsuja – Nämä ovat viisi suurinta syytä villin luonnon ahdinkoon

Koomikko Iikka Kivi taistelee uhanalaisten lajien metsästystä vastaan: ”Se on järjetön käytäntö”
Koomikkona ja somen luontoaktivistina tunnettu Iikka Kivi masinoi yhdessä muiden luontoaktiivien kanssa kansalaisaloitetta, joka lopettaisi uhanalaisten lajien – pääasiassa lintujen – metsästyksen Suomessa. Myös WWF ajaa aloitetta.

Koomikko Iikka Kivi taistelee uhanalaisten lajien metsästystä vastaan: ”Se on järjetön käytäntö”

Onko lapsen lahjalista loputtoman tuntuinen? Näin selität, ettet halua ostaa krääsää
Monessa lapsiperheessä tuskaillaan etenkin joulun alla loputtomien lahjatoiveiden ja tavarapaljouden keskellä. Miten selittää lapselle, ettei halua ympäristösyistä ostaa mitään turhaa?

Onko lapsen lahjalista loputtoman tuntuinen? Näin selität, ettet halua ostaa krääsää

Ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen – ympäristön huomioivat ravitsemussuositukset voisivat ratkaista ongelman
Tuore raportti osoittaa, että se, miten keskimäärin syömme, ei edistä planeetan hyvinvointia. Ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen, ja siksi paikallisissa ravitsemussuosituksissa tulisi huomioida myös ympäristö.
