Näin työskentelemme yhdessä suomalaisten yritysten kanssa – Katso saavutukset vuoden ajalta

Kokosimme viisi saavutusta, jotka kertovat työstämme yhdessä yrityskumppaneidemme kanssa. Viime tilikaudella työskentelimme muun muassa metsätalouden kestävyyden lisäämiseksi, ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja vaelluskalojen suojelemiseksi.

1. Suojelimme uhanalaisten vaelluskalojen elinympäristöjä

K-Kalapolut-talkoissa rakensimme yhteistyössä K-ryhmän ja vapaaehtoisten kanssa yli 60 kutusoraikkoa ja avasimme 7 vaellusestettä. Talkoiden ansiosta saatiin vapautettua yli 50 km virtavesiä, jotka aiemmin estivät uhanalaisten vaelluskalojen liikkumisen. Myös Rudus tuki työtä virtavesiluonnon hyväksi lahjoittamalla kiviainesta ja niiden kuljetuksen hankkeisiin.

2. Selvitimme ilmastonmuutoksen vaikutuksia Suomen luontoon

Toteutimme OP Ryhmän tuella selvityksen ja siihen pohjautuvan nettisivuston ilmastonmuutoksen vaikutuksista suomalaiseen luontoon. Palvelun avulla näet, miten ilmastonmuutos vaikuttaa metsissä, Itämeressä ja Lapin tuntureissa. Katso, miten luonto muuttuu.

Tiesitkö, että...

Yritykset hallitsevat valtaosaa maailman taloudesta, joten niillä on paitsi mahdollisuus myös vastuu huolehtia luonnonvarojemme kestävästä kulutuksesta ja ekosysteemeistä, joiden varaan yritysten oma liiketoimintakin perustuu.

3. Työskentelimme Himalajan vesivarantojen turvaamiseksi

Tehokkain keino turvata Himalajan vesivarannot on suojella Nepalin ja Bhutanin metsiä. Kemira tuki vesiensuojelutyöllemme lahjoituksella, jonka avulla muun muassa perustetaan uusia yhteisömetsiä paikallisten ihmisten kanssa sekä edistetään kestävää metsänhoitoa.

4. Edistimme viljanviljelyn vastuullisuutta

Yhdessä Fazerin kanssa käsittelimme viljanviljelyn vesistökysymyksiä. Fazerin viljanviljelykriteeristöä on tarkasteltu osana WWF Suomen vesiensuojelutyön Kuormitus kuriin konkreettisin keinoin -hanketta, joka tähtää vesien hyvän ekologisen tilan saavuttamiseen sisävesissä. Tavoitteena on viedä hyviä vesiensuojelutyön kokemuksia eteenpäin viljelijöille.

5. Autoimme metsiä

Stora Enson kanssa edistimme kestävää metsänhoitoa erilaisin viestinnällisin keinoin ja lisäsimme metsien jatkuvaan kasvatukseen liittyvää tietoisuutta metsänomistajakunnassa.

Käynnistimme yhteistyön UPM:n kanssa Suomen metsäluonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi. Haastamme UPM:ää saavuttamaan syksyllä 2018 julkistamansa No net biodiversity loss -sitoumuksen tavoitteet.

Earth Control -merkillä pähkinä- ja kuivahedelmätuotteita myyvä System Frugt tuki metsien suojelua lahjoituksella. Vastaava kampanja on käynnissä myös nyt: tänä keväänä yritys lahjoittaa työllemme sademetsien suojelemiseksi.

Tutustu työhömme myös muiden yrityskumppaneidemme kanssa

 

WWF:n yhteistyökumppanit ovat usein edelläkävijöitä alallaan. Yhteistyössä yritysten kanssa edistämme kulutuksen ja tuotannon kestävyyttä sekä pienennämme ekologista jalanjälkeä. Keräämme myös varoja WWF:n suojelutoimintaan ja nostamme tietoisuutta ympäristöasioista.

Julkaisemme vuosittain yritysyhteistyöraportin, jossa kerromme kumppaneistamme ja yhteistyön sisällöistä. Vuosiraportista näet kaikki viime tilikauden yrityskumppanimme.

Katso alla olevasta vuosiraportista kaikki yritykset, joiden kanssa työskentelimme luonnon hyväksi viime tilikaudella:

Pysy perillä yritysvastuusta

Haluatko lisää tietoa yritysyhteistyöstämme, saavutuksistamme ja yhteistyön mahdollisuuksista? Tilaa WWF:n yritysyhteistyön uutiskirje – saat sen suoraan sähköpostiisi kuusi kertaa vuodessa.

Tilaa yritysyhteistyön uutiskirje

Pysy perillä yritysvastuusta

Haluatko lisää tietoa yritysyhteistyöstämme, saavutuksistamme ja yhteistyön mahdollisuuksista? Tilaa WWF:n yritysyhteistyön uutiskirje – saat sen suoraan sähköpostiisi kuusi kertaa vuodessa.