Här­kis­tor­tut Antti Launosen suo­sit­te­le­mi­na

Näyttelijä Antti Launonen vaihtoi muutama vuosi sitten ruokavalionsa vegaaniseksi. Hän jakoi meille yhden suosikkikasvisresepteistään Earth Hourin yhteydessä vuonna 2018. Launonen kertoo, että hän sai näihin torttuihin inspiraatiota Kivi & kakku -ruokablogista. “Muokkasin reseptin aikoinaan vegaaniseksi. Nämä härkistortut sopivat erinomaisesti esimerkiksi kahvipöydän lisukkeeksi”, Launonen sanoo.

Ainekset:

1 kg torttu- tai lehtitaikinalevyjä

Täyte

loraus öljyä (esimerkiksi oliivi- tai kookosöljyä)
1 banaanishalottisipuli pieneksi silputtuna
1 punainen paprika pieninä kuutioina
250 g Härkistä
grillimaustetta
chilijauhetta, -kastiketta tai -tahnaa
200 g kaurakermaa

Valmistusohje:

1) Pilko sipuli sekä paprika, ja kuullota niitä pannulla öljyssä kunnes sipuli on läpikuultavaa.

2) Lisää Härkis ja mausta.

3) Anna lämmetä hyvin ja lisää loppuvaiheessa kaurakerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tulisuutta ja suolaa.

4) Laita taikinalevyt puoliksi, ja leikkaa tähtitorttumallin mukaan viillot kulmista kohti keskustaa. Kääntele kulmat keskelle ja nosta päälle täytettä. Täyte pysyy paistaessa hyvin kasassa, joten sitä voi laittaa ihan reilun keon.

5) Voitele lopuksi tähden sakarat öljyllä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Täyte itsessään on niin herkullista, että sitä kannattaa käyttää muuhunkin! Ylimääräisestä täytteen voi hyvin käyttää esimerkiksi pastakastikkeena tai salaatin, salsan ja avokadon kanssa tortillojen täytteenä.

Launosen töitä, voimatreenejä ja vegaanijuttuja voi seurata Instagramissa: @antti_launonen